Anglaterra derrota Andorra per 4-0 amb tres gols a la recta final del partit

Lingard, en dues ocasions, Harry Kane de penal i Saka han materialitzat la superioritat dels locals

Lingard xuta per marcar  l'1-0.
Lingard xuta per marcar l'1-0. UEFA.COM

Anglaterra ha derrotat Andorra per 4-0 en partit de la fase de classificació per al mundial 2021 disputat a Londres. Els anglesos continuen com a líders tot i que no han pogut sentenciar el matx fins als darrers 20 minuts.

Andorra ha començat ben organitzada en defensa contra uns anglesos pacients i que han buscat les passades llargues. Gomes ja ha hagut d’intervenir per tallar-ne una que portava molt perill. La pressió local ha donat els seus fruits i Lingard aprofitant un rebuig ha col·locat la pilota lluny de l’abast de Gomes per marcar l’1-0. Tot i el domini local s’ha arribat al descans amb el mateix resultat.

A la represa ha continuat la mateixa tònica dels primers quaranta cinc minuts. Andorra aculada i Anglaterra tenint la possessió de la pilota però sense exercir un gran domini. Les ocasions no sovintejaven i quan arribaven allà estava la defensa tricolor o Gomes per evitar el gol. Southgate, seleccionador anglès, ha començat a moure la banqueta per buscar més profunditat. Un defensa (James) deixava el seu lloc a un davanter, i una de les figures angleses com és Harry Kane entrava en joc però corrien els minuts i no es movia el marcador quan els espectadors presents al Wembley Stadium pensaven en una golejada com la del darrer enfrontament entre totes dues seleccions al mateix escenari (6-0).

No ha estat fins al minut 71 quan ha arribat el segon gol, i d'un penal que ha estat revisat pel VAR després d'una acció de Christian García sobre Mount. Harry Kane l'ha transformat en el 2-0 en el seu gol número 40 amb la selecció, igualant el registre de Michael Owen. Vuit minuts després Lingard marcava el 3-0. El desgast físic començava a passar factura als homes de Koldo Álvarez de Eulate que aquesta mateixa setmana havien jugat contra San Marino també en partit de la fase de classificació per al mundial. Als minuts finals, Anglaterra arrodoniria el resultat amb el quart gol obra del centrecampista Saka.

Ildefons Lima entrava en substitució de Marcio Vieira per disputar els últims cinc minuts d'un enfrontament en el qual Anglaterra ha repetit el guió del matx d'aquesta mateixa setmana contra Hongria. El mateix resultat (4-0) i com en aquella ocasió el potencial ofensiu dels anglesos s'ha desfermat a la segona part.

Camp: Wembley
ANGLATERRA (4):: Johnstone, James (Grealish 62'), Mings, Coady, Trippier, Bellingham (Mount 62'), Henderson, Alexander-Arnold, Lingard, Bamford (Kane 62'),  i Saka.
ANDORRA (0): Gomes, Jesús Rubio, Llovera, Vales, Christian García, San Nicolás (Cervós 86'), Jordi Rubio (Marc García 74'), Rebés, Clemente (Àlex Martínez 74'), Marcio Vieira (Ilde Lima 86'), i Sánchez (Fernández 66').
Àrbitre: Anastasios Papapetrou (Grècia). Targetes grogues: Chus Rubio, Fernández, Mings, García, Jordi Rubio, Rebés i Vales.
Gols: 1-0, min. 18: Lingard; 2-0, min. 72: Kane, de penal; 3-0, min. 78: Lingard; 4-0, min. 85: Saka.