Andorra suma el primer punt a la Lliga de les Nacions gràcies a la bona defensa (0-0)

Els de Koldo Álvarez, tot i estar molt atens al darrere, en atac pràcticament han estat desapareguts i només han xutat una vegada amb cert perill a la porteria de Moldàvia

Christian Garcia lluitant per una pilota aèria.

Andorra suma el primer punt d'aquesta Lliga de les Nacions gràcies a l'empat a 0 contra Moldàvia a l'Estadi Nacional. Els de Koldo Àlvarez han estat a un gran nivell en defensa, però en atac han passat desapercebuts. Un partit on Marc Pujol ha aconseguit arribar a les 100 internacionals i per les quals ha rebut els tradicionals obsequis: boina i medalla.

L'enfrontament ha començat amb homenatge, en aquesta ocasió a Marc Pujol que ha arribat a les 100 internacionalitats. El president de la Federació Andorrana de Futbol, Fèlix Álvarez, com és tradició li ha fet entrega de la tradicional boina i medalla. A nivell esportiu, els de Koldo Álvarez han estat a un bon nivell defensiu, però sense capacitat d'atac en els primers 45 minuts.qual De fet, les millors ocasions de gol han estat de l'equip moldau. La més clara, en el 18, amb una rematada de cap de Posmac a la sortida d'un córner que ha obligat Gomes a fer una aturada acrobàtica i tornar a cedir un córner a favor de l'equip visitant. Poca cosa més, a excepció de dos xuts de Mandricenco, en el 28 i en el 40. Per tant, el 0 a 0 amb el qual s'ha arribat al descans era previsible.

Una primera meitat també accidentada. Primer, en el minut 11, Marc Vales ha hagut de ser substituït per lesió, deixant el seu lloc a Alavedra i, després, just abans del descans, en el 43, Moldàvia s'ha quedat amb un jugador menys per expulsió d'Stina per una entrada sobre Marcio Vieira.

El president de la federació de fútbol, Fèlix Álvarez, ha entregat la boina a Marc Pujol per les seves 100 internacionalitats.
El president de la federació de futbol, Fèlix Álvarez, ha entregat la boina a Marc Pujol per les seves 100 internacionalitats.

La tònica del partit no ha canviat a la segona meitat. Moldàvia, tot i jugar amb un home menys, ha estat més incisiu en atac. De fet, ha tornat a posar a prova el porter andorrà amb un xut de Nicolaescu en el 64. Gomes ha tornat a estat providencial perquè la selecció no encaixes un gol. De fet, els de Koldo Álvarez només han inquietat la porteria rival amb un xut d'Àlex Martínez, en el 83, que el porter moldau ha aconseguit parar.

Repartiment de punts final que permet a Andorra estrenar el seu caseller de punts en la present edició de la Lliga de les Nacions. El divendres, 10 de juny, tindrà una nova oportunitat per continuar sumant punt, en aquesta ocasió contra Liechtenstein també a l'Estadi Nacional.

Camp: Estadi Nacional. 705 espectadors.
ANDORRA (0): Gomes, De Pablos, Vales ( Alavedra, 11'), Garcia, Marcio Vieira (Rebés, 45'), Fernández (Àlex Martinez, 57’), Xavier Vieira, Aláez (Víctor Bernat, 85’), Cervós, Max Llovera i Jordi Rubio (Rosas, 57’)
MOLDÀVIA (0): Railean, Reabciuk, Bolohan (Dros, 45'), Armas, Posmac, Nicolaescu, Platica (Cojocaru, 60’), Stina, Mandricenco (Platica, 45’), Revenco i Rata.
Àrbitre: Lionel Tschudi (Suïssa). T.G.: Aláez, Garcia / Armas, Dros, Cojocaru i Rata // T.V.: Stina
Gols: Sense gols.