Ambició màxima en la plantilla de l’FC Andorra que es llança “sense por” cap a l’ascens

Els jugadors tricolors remarquen el mèrit d’haver assegurat la Primera RFEF però avisen que no en tenen prou: buscaran disputar la promoció a Segona A

51079750747 6fe938869d k
51079750747 6fe938869d k FC ANDORRA

L’FC Andorra ja està a la Primera RFEF. L’objectiu primordial de la temporada està al sac i ben lligat, però encara queda camí a recórrer. I amb un premi encara més maco: l’opció d’ascendir a Segona A. I els jugadors tricolors tenen clar que seran ambiciosos i lluitaran al màxim per mantenir viu el somni en una segona fase que començarà el cap de setmana vinent amb Ibiza-Eivissa, Alcoià i Vila-real B com a rivals.

L’alegria es va desfermar amb el xiulet final al Camp d’Esports, engrandida pel fet d’haver aconseguit l’empat al darrer sospir. “Estàvem patint molt i què millor que acabar així. Necessitàvem aquest punt per fer-ho per nosaltres mateixos”, ha apuntat Carlos Martínez, autor del gol i màxim artiller de l’equip, amb onze dianes. “I ara, sense por”, avisa, tot pensant en la disputa de la segona fase.

“És moment de gaudir-ho i, per què no, pensar en més”. Així s’expressa Rai Marchán, que remarca l’alegria dels jugadors. “Quan les coses costen, i ho han fet és quan més les valores”, ha indicat, tot remarcant que “ens hem alliberat d’una tensió que hem anat acumulant nosaltres mateixos”.

Per la seva banda, Rubén Bover té clar que afronten la segona fase “amb molta il·lusió”. I és que, recorda, “encara podem aconseguir una cosa molt bonica”. El migcampista posa en relleu que l’objectiu assolit té molt mèrit “en una lliga molt difícil i amb molta igualtat”.

També ha valorat l’èxit assolit el porter Nico Ratti. “Estem molt feliços. Al llarg de la temporada, ens hem refet de moltes circumstàncies i avui tenim el premi”, ha comentat.

Com es disputarà la segona fase

I, per cert, què hauria de fer l’Andorra per disputar la promoció a Segona A? Doncs, a partir del cap de setmana vinent queda enquadrat amb un grup de sis equips juntament amb el Nàstic i el Barcelona B i els tres millors del 3B, Ibiza-Eivissa, Alcoià i Vila-real B. Durant sis jornades disputarà sis partits (anada i tornada) contra els tres conjunts balear i valencians.

Els tres millors equips a final de la segona fase, disputaran la promoció d’ascens. S’hi sumarà, també, el quart millor de tots els cinc grups de Segona B. Ara bé, en el cas de l’Andorra, el càlcul no es farà amb els punts sinó via un coeficient (punts entre partits jugats), ja que el subgrup 3B els rivals van disputar només 18 jornades per les 20 del 3A.

I, ara mateix, l’Andorra és, dels sis equips, qui pitjor coeficient té. De fet, la classificació comença amb el següent ordre:

1.- Ibiza-Eivissa: 2,22

2.- Nàstic: 1,75

3.- Alcoià: 1,72

4.- Barcelona B: 1,7

5.- Vila-real B: 1,556

6.- Andorra: 1,5

A partir d’ara, cada victòria dels tricolors suposaria sumar 0,115 al coeficient i, cada punt, 0,038. Aquest valor serà lleugerament superior pels rivals provinents del subgrup 3B: 0,125 i 0,041 respectivament.

Comentaris

Trending