Aixàs assegura que “el club viu el millor moment de la història en l’àmbit social”

El president del MoraBanc Andorra i el gerent, Francesc Solana han explicat que volen mantenir gran part del bloc i les carpetes prioritàries de cara el curs vinent seran la renovació de Harding i Maric

Gorka Aixàs i Francesc Solana durant l'esmorzar amb la premsa.
Gorka Aixàs i Francesc Solana durant l'esmorzar amb la premsa. Albert Sanjuan

El MoraBanc Andorra ha acabat la temporada onzè classificat a l’ACB i avui el president, Gorka Aixàs, i el general manager, Francesc Solana, han fet un balanç positiu del retorn a l’ACB. Asseguren que “el projecte s’ha tornat més fort” i Aixàs està convençut que “el club viu el seu millor moment en l’àmbit social”. El debat de si la temporada vinent disputaran competició europea, la plantilla o les millores del Poliesportiu d’Andorra la Vella, han estat altres aspectes que s’han tractat durant l’esmorzar amb la premsa.

El curs no ha estat un camí de roses i això els dirigents del club ho tenen clar i Solana ha recordat les dificultats que van tenir en la pretemporada per les lesions. Al novembre surt l’oportunitat de fitar el base dominicà, Jean Montero, fet que va comportar refer l’equip. El tram de 8 derrotes consecutives va fer mal, però han deixat clar que en cap moment hi va haver dubtes sobre la continuïtat del tècnic Natxo Lezkano. La temporada acabava diumenge passat a casa amb una contundent victòria a casa contra el València Basket i un nom propi: Montero amb 35 punts i 47 de valoració.

Aixàs té clar que “el projecte s’ha tornat més fort i consolidem el suport de la massa social i de les institucions”

General manager i entgrenador ja han començat a treballar en la confecció de la plantilla de la pròxima temporada. El general manager vol mantenir gran part del bloc d’enguany. Hi ha sis jugadors que tenen contracte que són: Llovet, Luz, Somogyi Okoye, Felipe Dos Anjos i Jean Montero. Dels set jugadors que finalitzen la relació amb el club hi ha Maric i Harding, dos homes que se’ls hi vol oferir la renovació. En el cas de Montero, Gorka Aixàs ha manifestat que “ens encantaria que és quedés perquè seríem millors”. Té clar que és una peça, la qual li sortiran moltes novies. En cas que marxi, ha dit “seria el traspàs més car de la història del club”. El que està clar, diuen que “no hem tirat mai la casa per la finestra per ningú”.

Aixàs durant la trobada amb la premsa en un hotel d’Escaldes-Engordany ha remarcat que “veníem d’una situació traumàtica, que era baixar de categoria i l’ambició era tornar a l’ACB”. Té clar que “el projecte s’ha tornat més fort i consolidem el suport de la massa social i de les institucions”. Considera que “el factor públic ha estat clau i això ens fa més sòlids i tenir més múscul perquè el projecte continuï creixent”. En aquest sentit, ha posat en relleu que tenen 21 equips de base i assegura que “estem en el millor moment de la història del club en l’àmbit social”. Actualment, s’està per sobre dels 2.000 abonats i enguany s’han aconseguit 600 socis nous.

NOUS REPTES

Una de les qüestions que també s’haurà de decidir és si el curs vinent es disputarà competició europea. L’onzena plaça, a priori fa pensar que l’equip podria optar a jugar l’Eurocup o la Chiampions FIBA. Aixàs ha dit que primer caldrà veure les decisions que prenen els equips que tenen per davant, tret dels que ja saben que jugaran l’Eurolliga. “Quan quedi clar analitzarem l’opció que ens hem merescut”, ha dit. Queda clar que és un bon al·licient per convèncer els jugadors perquè vinguin o es quedin, tot i que ha exposat que Europa no és rendible.

La directiva del MoraBanc Andorra vol que el projecte actual continuï creixent i el president desitja que en un futur es pugui tornar a jugar la Copa del Rei o el play-off pel títol. Ha deixat clar davant dels periodistes que “no és l’objectiu de l’any vinent”.

MILLORES AL POLIESPORTIU

D’altra banda, el club també treballa amb Govern per agilitzar les millores que s’hagin de fer al Poliesportiu d’Andorra la Vella. Gorka Aixàs, reconeix que la que és la seva casa té els seus anys i que cal fer-hi reformes com en el cas de la coberta o la il·luminació. Confia que la proximitat dels Jocs dels Petits Estats del 2025 permeti accelerar el procés.

Sobre el fet de posar-li el nom de l’excap de Govern, Toni Martí, el president del MoraBanc Andorra, ha dit que “s’ha aprovat i hem de mirar el calendari per fer-li l’homenatge que es mereix”. S’intentarà buscar una data pròxima a la seva mort.

Comentaris

Trending