Raga sorprèn Bou ‘a casa’ en la primera jornada del Mundial de Trial

Després de dominar en les dues primeres passades, el pilot resident al Principat i amb centre d'entrenament a Naturlandia ha cedit davant del d’Ulldecona, molt millor en la tercera volta al bosc de la Rabassa laurediana

Un dels salts d'Adam Raga.
Un dels salts d'Adam Raga. FMA

El veterà pilot d’Ulldecona Adam Raga ha sorprès el principal favorit a la victòria en el Mundial de Trial en la primera de les dues jornades -que alhora puntuen com dues proves separades- que se celebren aquest cap de setmana a Sant Julià. Els boscos de la Rabassa, el complex de Naturlandia, és un dels epicentres d’entrenament de Bou, però la tercera passada del dia, la tercera volta, ha estat determinant perquè el pilot resident cedís la primera plaça del dia a Raga.

Toni Bou, clar dominador de la competició, era el màxim favorit i, de fet, ha dominat les dues primeres volta. Raga, que després d’una més que notable carrera esportiva ja comença a baixar les prestacions, ha fet una molt bona actuació, sempre rere el pilot de Montesa establert al Principat. I a la tercera passada, el deixeble de Jordi Tarrés ha donat l’estocada final contra tot pronòstic. Només 13 peus per 24 de Bou a la tercera volta han permès Raga vèncer.

Els pilots de l’escola catalano-espanyola han estat els clars dominadors d’aquesta primera jornada en la categoria reina, el TrialGP. Rere Raga i Bou s’hi han situat Jorge Casales i Gabriel Marcelli, però ja a molta distància. Raga ha acabat amb 50 peus pels 56 de Bou. Casales i Marcelli ja han anat als 73 i 79 respectivament. El primer pilot no espanyol de la classificació de la primera prova laurediana ha estat el britànic James Dabill.

IMG 4536
El podi de la categoria reina, TrialGP.

Pel que fa a la categoria reina en fèmines, la britànica Emma Bristow ha dominat amb total comoditat la competició, en què només tenia dues rivals. La resta de categories han estat guanyades per Matteo Grattarola (Trial 2), Leo Guiraud (Trial 125) i Naomi Monnier (Trial 2 femení). En aquesta darrera categoria, l’andorrana Laia Pi ha estat sisena de deu participants que han acabat la prova, mentre que Alèxia Lladó ha estat novena.

Després d’una prova que ha hagut d’aturar-se algunes estones degut a la pluja que ha caigut durant  algunes de les estones que l’horari de la competició preveia que els pilots estiguessin grimpant per les diferents zones fixades, la plaça de la Germandat ha estat l’escenari, al tomb de les 5 de la tarda, del lliurament dels premis. Demà la història s’hauria de tornar a repetir, en la segona jornada de la doble prova laurediana, en aquesta format de Mundial comprimit al qual ha obliga el coronavirus.

Comentaris

Trending