Espanya referma la seva col·laboració en l'organització de la Cimera Iberoamericana a Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra Maria Ubach, s'han reunit amb el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez

Espot i Ubach durant la reunió amb Sánchez a l'ONU.
Espot i Ubach durant la reunió amb Sánchez a l'ONU.
Andorra i Espanya refermen el seu compromís de col·laboració en diferents àmbits
de l'organització de la Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern que se
celebra a Andorra el 2020. El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la
ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha trobat aquest dimecres amb el
president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez a la seu de les Nacions
Unides, per tractar diferents aspectes de la relació bilateral.

La cooperació en l'àmbit de la seguretat i el trànsit de mandataris pel territori espanyol dins de l'organització de la Cimera Iberoamericana que se celebra a Andorra el 2020 ha estat una de les prioritats de la trobada. El president espanyol en funcions ha felicitat Espot pel tema de treball dels esdeveniments del bienni 'Innovació per al Desenvolupament Sostenible – Objectiu 2030'.

Els dos mandataris també han tractat l'agenda de negociació amb la Unió Europea, diferents aspectes de les relacions bilaterals així com les prioritats dels dos països en els diferents fòrums multilaterals. Dins de l'agenda del cap de Govern, també s'ha dut a terme una reunió amb el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, amb el qual han tractat les prioritats
que ambdós països defensen aquesta setmana en els diferents fòrums i reunions d'alt nivell de les Nacions Unides. Espot i Bettel també han tractat les relacions bilaterals, així com les negociacions d'Andorra per accedir al mercat interior europeu a través de l'Acord d'Associació.

Per la seva part, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit amb el seu homòleg a Cuba, Bruno Rodríguez, amb el qual han tractat diferents aspectes de l'organització dels esdeveniments lligats a la Cimera Iberoamericana que celebra Andorra, i en particular a la reunió ministerial d'Educació Superior que acull Cuba, el febrer del 2020, inclosa en el calendari del bienni.

Etiquetes

Comentaris

Trending