Escaldes proposa un sistema ‘punxa-rodes’ per evitar l’accés de vehicles perillosos en zones per a vianants

El comú escaldenc proposarà a la policia la possibilitat d’instal·lar a Vivand unes barres que són més senzilles de col·locar que els més tradicionals bol·lards d’accionament hidràulic

-
-
El comú d’Escaldes proposarà aquest dimarts a la policia la possibilitat d’instal·lar a la zona per a vianants escaldenca (Vivand) un sistema que s’activa en moments de risc i punxa les rodes alhora que bloqueja l’eix dels vehicles que intentin travessar la zona. Si s’aprova la instal·lació d’aquest mecanisme, que és de més fàcil col·locació que el més tradicional sistema hidràulic dels bol·lards, la corporació escaldenca el proposarà també al comú d’Andorra la Vella i, alhora, procedirà a convocar el concurs per encarregar el material necessari.

La proposta l’ha fet el cònsol menor d’Escaldes, Marc Calvet, en el marc de la posada en marxa de les obres de remodelació de l’avinguda Carlemany. Els treballs s’han iniciat per la part alta de Vivand, entre el carrer Ciutat de Sabadell i l’avinguda de les Escoles. Aquesta primera fase s’allargarà fins al 5 d’agost. Durant un mes aproximadament s’interrompran totes les feines i es reprendran al setembre per tal de dur a terme la remodelació necessària dels carrers travessers i del tram de l’avinguda entre Ciutat de Sabadell i el carrer de la Unió.

Si el mecanisme és autoritzat, la corporació haurà de fer un nou concurs per poder encarregar el material i, alhora, compartirà detalls amb Andorra la Vella per unificar els sistemes  

En el marc de l’inici dels treballs, Calvet ha explicat que s’està acabant de decidir el sistema de seguretat que instal·larà a les travesseres per impedir el pas de vehicles perillosos que puguin afectar la seguretat dels vianants. El cònsol menor ha avançat que aquest mateix dimarts proposaran a la policia un sistema alternatiu als pivots hidràulics que és més fàcil d'instal·lar i que consisteix en unes barres col·locades a 30 centímetres del terra que punxen els pneumàtics i malmeten l'eix del vehicle per tal que el cotxe quedi bloquejat. Si la policia dóna el vist i plau a aquest tipus de mecanisme, el comú farà una nova licitació per dur a terme aquesta darrera part dels treballs. Calvet ha dit que també parlaran amb Andorra la Vella per tal que el sistema sigui similar al llarg de tot l'eix comercial del país. 

El cònsol ha volgut deixar clar que aquest sistema només s'activaria en moments en què es determini que hi ha un risc elevat, però que cal ser conscients que durant aquests períodes els veïns tampoc podrien accedir a Vivand, un problema que Calvet ha reconegut que també es produeix en d'altres ciutats turístiques d'altres països. Hi hauria exemples, per exemple, en grans àrees comercials de França, en aparcament on hi ha un gran volum de persones transitant-hi i on aquests sistemes també hi estarien ubicats.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending