Heliand pretén mantenir l’actual heliport privat si no se li adjudica la concessió del nacional

L’empresa opera des del 1991 en les instal·lacions de Terra Guindaldes, que té des de llavors totes les autoritzacions pertinents i manté vigent el contracte de lloguer dels terrenys on està bastit l’equipament

Una vista de la Massana des de la base d'aterratge de l'heliport privat massanenc.
Una vista de la Massana des de la base d'aterratge de l'heliport privat massanenc. ARXIU

L’empresa de serveis aeris Heliand pretén mantenir l’actual heliport privat que explota des de fa trenta anys a la Massana sempre que no s’adjudiqui la concessió de l’heliport nacional al concurs del qual valorarà presentar-se o que operar des del nou equipament sigui millor o més rentable. Així ho han assegurat fonts de la companyia, que han explicat que estan a l’expectativa del procés però que, d’entrada, no veuen cap impediment perquè puguin continuar treballant des d’unes instal·lacions que han donat un magnífic resultat.

Les fonts d’Heliand consultades han assegurat que el contracte de lloguer del terreny Terra de Guindaldes sobre el qual està bastit l’aeroport es manté vigent i que també tenen tota la vigència i els drets adquirits els permisos i les autoritzacions atorgades al seu dia per tal que, des del 1991, l’heliport, que tot i ser privat ha donat servei a multitud d’operacions de caràcter públic o diferents a les necessitats d’Heliand, pogués ser plenament operatiu.

Heliand se sent molt còmode en les instal·lacions de la Massana, i recorden que els helicòpters, en fer maniobres d’acostament o aterratge en aquell punt no sobrevolen nuclis urbans ni zones residencials. Això no obstant, els responsables de la companyia, fins i tot en associació amb companyies estrangeres, probablement, analitzaran el plec de bases del concurs per a la concessió de l’heliport nacional i avaluaran prendre-hi part. Si s’adjudiquessin la concessió, òbviament operarien allí. En cas que sigui una altra firma qui obtingui la concessió, caldrà veure la idoneïtat i els costos.

Les fonts consultades han explicat que el plec de bases s’ha de mirar molt detalladament -encara que els responsables d’Heliand estan convençuts que els treballs s’han fet de manera molt acurada- i han explicat que ni representants del Govern ni tampoc del comú de la Massana s’han posat en contacte amb ells per avaluar el futur de la instal·lació privada, que ara mateix és la única que disposa dels equipaments necessaris per poder operar amb garanties. I sense que ocasionin una molèstia, entenen, especialment pertorbadora per als veïns.

Comentaris (10)

Trending