Enxampats a la duana dos xinesos amb excés de diners i de cremes cosmètiques

La guàrdia civil va practicar divendres al matí, amb mitja hora de diferència, dos controls relacionats amb el contraban de cosmètics i el blanqueig de diners

Comentaris

-
-

La guàrdia civil va enxampar divendres al matí dos ciutadans xinesos residents a Barcelona que pretenien accedir a territori espanyol procedents d’Andorra amb més diners i mes cremes cosmètiques del compte. En tots dos casos els agents van deixar seguir els respectius controlats després d’aixecar les actes corresponents per les infraccions comeses. Els controls es van fer en dues actuacions separades i entre les quals hi va haver només mitja hora.

La primera intervenció es va donar a 2/4 de 10 del matí. Dins el recinte duaner, agents de la Benemèrita van procedir a fer un reconeixement a un Volkswagen Polo que conduïa un ciutadà xinès de 27 anys la identitat del qual responia a les inicials L. X. Al maleter de l’esmentat vehicle hi portava diverses bosses dins les quals, sumats, s’hi van localitzar vuitanta envasos de cosmètics valorats en 5,471,09. Les cremes van quedar comissades i els agents van aixecar acta del la infracció per contraban de cosmètics.

La següent actuació, que també va tenir com a protagonista un altre xinès, en aquest cas responent a les inicials P. W. W. i de 59 anys, va tenir lloc al mateix recinte mitja hora més tard. Un vehicle que pretenia accedir a Espanya pel carril verd, el que indica que no tens res a declarar, va ser aturat per agents de la guàrdia civil. Els uniformats van acompanyar el controlat a l’oficina de l’agència tributària on va mostrar un feix de bitllets que totalitzava 8.600 euros.

En un escorcoll posterior al vehicle, just a la guantera i sota els papers del vehicle, hi van aparèixer 14.300 euros més, amb la qual cosa se superava de molt el límit de 10.000 euros i els agents van haver de procedir a aixecar una acta per la comissió d’una infracció a la normativa sobre blanqueig de capitals. Se li va deixar el mínim de supervivència xifrat un mil euros i es va permetre a l’home, resident en un poble de la província de Barcelona, que continués el seu trajecte.

Etiquetes

Comentaris

Trending