Entre deu i quinze centímetres d’aigua van inundar el pavelló d’Andorra a la Biennal

Andorra està pendent de quina és la decisió de l’organització de la Biennal per reobrir l’espai, tot i que no es descarta que s’avanci la clausura de l’esdeveniment

Inauguració del pavelló andorrà a la Biennal d\'Art de Venècia
Inauguració del pavelló andorrà a la Biennal d\'Art de Venècia

La crescuda del nivell del mar que ha provocat una important inundació a Venècia (el fenomen conegut com acqua alta) també ha afectat el pavelló andorrà a la Biennal. En concret, l’aigua ha entat a l’espai fins a entre deu i quinze centímetres, segons ha explicat la ministra de Cultura, Sílvia Riva. Tot i això, les obres exposades s’hi ha pogut protegir i, a l’espera d’una valoració més acurada, no haurien sofert cap dany. Ara, el Govern està pendent del que decideixi fer l’organització per si es torna a obrir o no l’exposició.

La inundació que ha afectat la capital del Vèneto ha estat la més greu en mig segle. A més dels importants danys materials provocats, alguns d’ells a l’important patrimoni històric de la ciutat, també ha causat dues víctimes mortals. La Biennal no s’ha pogut escapar del fenomen natural i un dels pavellons afectats ha estat el d’Andorra. Segons ha explicat Riva, l’aigua hauria entrat a l’espai fins a una alçada d’entre deu i quinze centímetres.

Per això, i seguint les recomanacions de l’organització, el pavelló andorrà, situat a la Pietà, va tancar dimecres les portes al públic i ara s’està a l’espera de veure què decideix la direcció de la Biennal. De fet, tenint en compte que l’esdeveniment arribava a la seva clausura el diumenge dia 24 no es descarta que la decisió final acabi sent la d’avançar aquest tancament, ja que altres pavellons sí que han sofert desperfectes importants.

Pel que fa a les obres exposades, aquestes, segons la ministra, s’han pogut “preservar al màxim”. Falta, però, realitzar noves anàlisis per confirmar si han partit algun dany o no.  

Comentaris (2)

Trending