Enric Dolsa obre campanya atacant tots els rivals

El candidat de X’Ordino destaca que “som els únics amb projectes” mentre que Mortés defensa el bagatge del seu mandat, Tudó aposta per “noves formes de fer política” i Balsa assegura que “hem vingut per quedar-nos”

Pere Mas i Enric Dolsa, a punt d'enganxar el cartell.
Pere Mas i Enric Dolsa, a punt d'enganxar el cartell.

Quan Enric Dolsa es presenta a una campanya electoral, l’experiència diu que aquesta serà moguda. I el cap de llista de X’Ordino no ha decebut. Des del primer minut, ha obert foc amb atacs cap a les altres tres candidatures que converteixen la parròquia en una de les més incògnites presenta i on es preveu un resultat més ajustat. A banda de l’ex cònsol, En comú (amb ACO, Progresisstes i Liberals) abanderen la feina dels darrers vuit anys mentre que Movem Ordino reclama “formes diferents” de fer política i Terceravia defensa ser una alternativa viable tot i la falta d’experiència dels seus integrants.

Dolsa no ha volgut esperar per començar a marcar territori. A les primeres de canvi, un dard conjunt a la resta de rivals: “som els únics que tenim projectes per a la parròquia”. I, després, retrets individuals. A Josep Àngel Mortés, li ha retret “vuit anys desastrosos” i que la unió de forces d’En Comú (ACO DA, Progressistes i Liberals) no és més que un pacte fet “tan sols per guanyar”. A Sandra Tudó, li ha tornat a recordar el seu passat polític: “haurà d’explicar com pot marxar a dormir com a liberal i despertar-se amb el PS”. I sobre Terceravia, ha furgat a la nafra de la “inexperiència”. Més enllà dels atacs als rivals, Dolsa també ha defensat que “volem donar un impuls a la parròquia i donar-li dinamisme”.

Amb més calma s’ho han pres la resta de candidats a cònsol. Des d’En Comú, Mortés ha volgut avançar bàsicament les intencions de la campanya: treure pit de la tasca realitzada al capdavant de la corporació ordinenca. “Farem campanya venent el que hem fet aquests quatre anys i, de fet, els dotze”, ha indicat Mortés, tot recordant que “ens vam trobar una situació complexa per a la parròquia”, en un dard dissimulat (o no tant, segons es miri) cap a Dolsa. De fet, no s’ha estat de donar xifres, tot apuntant que el deute s’ha rebaixat de 25 a 12 milions d’euros.

Per la seva banda, Sandra Tudó, cap de llista de Movem Ordino, ha defensat que “som una alternativa, amb una manera de fer política diferent”. En concret, el que es vol és “fer-la per a tothom”. La llista, que té el suport directe del Partit Socialdemòcrata –de fet, l’eslògan és el mateix que a altres territorials (Una parròquia per a tothom) tot i que tamisat pel verd del logotip de la candidatura-, es presenta com a un equip “preparat per tirar endavant una regeneració política real, amb gent que s’estima la parròquia” i que vol “escoltar tots els ciutadans i tot el poble”.

Des de Terceravia, Balsa no ha tingut problemes a admetre que molts dels membres de la candidatura no tenen experiència política, però a la vegada ha volgut deixar clar que tenir-ne “no és garantia de res”.A la vegada, ha advertit que la formació “ha arribat per quedar-se” i “volem presentar-vos el nostre projecte de parròquia” en la qual, ha afirmat, “cal un canvi que nosaltres representem”. Al mateix temps, s’ha definit com “un equip de gent treballadora, amb ganes de servir als veïns, amb un bon projecte, un bon programa i amb perspectiva de futur”.

Comentaris (1)

Trending