Nou tall de subministrament de llum per part d’Espanya

Tindrà lloc aquest dijous, serà el tercer en una setmana i obligarà, de nou, a activar el pla de contingència de FEDA perquè no tingui afectació en els ciutadans

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, aquest dimarts.
La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, aquest dimarts. SFGA

Aquest dijous Espanya tornarà a tallar el subministrament de llum a Andorra de forma puntual. És la tercera vegada que ho fa en la darrera setmana. Per tal de minimitzar l’impacte en els ciutadans, s’activarà de nou el pla de contingència de FEDA, que fa que la línia es connecti amb França i es posa en funcionament la producció nacional.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, en una entrevista a la ràdio, al programa ‘Els Matins de la Nacional’, ha indicat el pròxim tall energètic. Aquest dimarts al vespre, el Govern anunciava una nova tarifada i diverses mesures, conseqüència de la crisi energètica que viu Europa i de l’augment dels costos. En la mateixa compareixença, es va explicar que Espanya, principal proveïdor, havia tallat el seu subministrament de llum en fins a dues ocasions. Aquest dimecres s’anunciava la tercera per al dijous, ha explicat Calvó.

A Red Eléctrica no li ha fet cap gràcia la tebiesa andorrana.

Relacionat

Espanya ensenya les urpes i ‘exigeix’ a Andorra posar fre al consum energètic desbocat

“Els tres primers la ciutadania no els ha notat, FEDA ha llançat el seu pla de contingència, ens connectem a França i fem funcionar la nostra producció hidroelèctrica nacional”, ha explicat Calvó. El missatge que ha volgut llançar la ministra a la ràdio nacional ha estat “de tranquil·litat, nosaltres estem preparats per enfrontar aquests talls de llum i farem perquè tingui la mínima afectació per la ciutadania”.

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, i el cap de Govern, Xavier Espot, durant l'anunci.

Relacionat

La nova ‘tarifada’ puja la llum un 8% a les llars i un 17% a les empreses

Aquests talls de subministrament han arribat “abans del que esperàvem”. Calvó ha assenyalat que es preveu un hivern “complicat”, però que aquesta decisió per part d’Espanya, en un moment on el consum no és tan elevat com ho serà, es deu al fet que s’estan fent tasques de manteniment i la línia pateix càrregues elevades.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending