Govern signa un conveni amb l’Agia perquè traslladi les mesures energètiques als edificis

Així el Col·legi se suma als acords ja signats amb altres sectors i s’espera que serveixi d’altaveu per a impulsar les diferents accions entre la ciutadania

La ministra i el president de l'Agia.
La ministra i el president de l'Agia. SFGA

El ministeri de Medi Ambient ha signat un darrer acord amb el Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris (Agia) per col·laborar respecte a les mesures d’estalvi energètic. Concretament, per poder impulsar-les i traslladar-les de forma més directa als edificis i a la ciutadania que hi resideix allà. En certa manera, que l’Agia sigui l’altaveu del Govern per tal de conscienciar sobre aquesta reducció del consum que es persegueix a les comunitats de veïns.

El darrer conveni per les mesures d’estalvi energètic afectarà directament als gestors de comunitats de veïns i d’edificis del país. “És un compromís per fer de corretja de transmissió amb la ciutadania per poder traslladar les diverses accions”, ha explicat la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó. En definitiva, transmetre a la ciutadania, de fer d’altaveu d’allò que ha estat promovent el Govern des de fa uns mesos i que pren més importància de cara a l’hivern.

El president de l’Agia, Gerard Casellas, ha assenyalat que “tenim el canal per poder vehicular als agents que porten i gestionen a les comunitats de propietaris”. Es preveu que es faci mitjançant infografies que el mateix Govern facilitarà al Col·legi i que s’ubicaran a les zones comunes. En aquests espais, concretament, serà on s’implantaran algunes de les mesures per tal d’arribar a l’objectiu del 15%. Molts dels edificis, assegura Casellas, ja han emprés algunes accions, com canvis en les llums o que els motors dels ascensors siguin més eficients.

Pel que fa a la resta de convenis, la ministra ha assenyalat que el nombre d’empreses que s’han adherit al pacte ha crescut fins al centenar. “Els equips ja estan fent visites personalitzades i continuarem durant el mes de novembre”, ha remarcat Calvó.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending