Govern reclama als comuns que facilitin la inversió privada en instal·lacions energètiques

Els principals problemes que s’ha detectat ha estat, d’una banda, els preus actuals i, de l’altra, la negativa de les corporacions a desenvolupar els projectes en certes zones

La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, aquest dimarts.
La ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, aquest dimarts.

En un moment on l’estalvi energètic i la transició són clau per a l’economia i el funcionament d’Andorra, s’ha vist com alguns projectes de privats que busquen generar electricitat han estat ignorats o denegats. Des del Govern, concretament la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó, ha demanat als comuns que facilitin aquesta inversió, ja que són els qui tenen la darrera paraula pel que fa a la construcció i l’ús de certes zones.

El Govern, per tant, és sabedor que hi ha problemes amb alguns projectes de privats, tot i que Calvó ha remarcat que no coneix casos concrets. El que s’ha demanat de forma directa és que els comuns facilitin aquestes iniciatives. Al cap i a la fi, les corporacions són les que tenen la darrera paraula pel que fa a l’ordenació sectorial. “Són ells qui han de decidir allà on es poden desenvolupar”, ha remarcat Calvó, “aquest ús energètic requereix una planificació i els comuns tenen veu”.

Terreny on es voldria fer la instal·lació.

Relacionat

Andorra la Vella té aturat des de fa més d’un any un projecte de parc solar privat

Per la seva banda, i pel que fa a la implicació de privats, Calvó ha aprofitat per recordar que des del Govern es tenen en marxa diferents projectes, com el parc eòlic del Maià o la minicentral hidràulica del Serrat. En aquest segon cas, ha recordat que s’ha tret a concurs dues vegades, “hem intentat ajustar preus de concessió per respondre a les peticions del sector empresarial, però la conjuntura és complicada a nivell d’obres”. Per tant, els preus es consideren una barrera per poder tirar endavant aquestes iniciatives. Per aquest motiu és encara més important que els comuns puguin facilitar aquelles que neixen per voluntat dels mateixos privats i que poden beneficiar al global.

 

Comentaris (1)

Trending