Govern avalua fer obligatòries per a les estacions d’esquí algunes mesures d’estalvi energètic

Dimarts se signarà amb la CEA, la Unió Hotelera i la Cambra de Comerç el conveni que serà “el preludi” del projecte de llei que establirà mandats d’obligat compliment per al sector privat

Una imatge de l'arbre del vent de Canillo.
Una imatge de l'arbre del vent de Canillo. Toni Solanelles

Govern avalua si incloure les estacions d’esquí en el projecte de llei de mesures d’estalvi energètic que també implicarà el sector privat. En tot cas, no hi ha res clar encara perquè els mecanismes que s’estableixin per als camps de neu per reduir el seu consum elèctric “són més específics” i l’executiu no comparteix “la visió” d’un “Estat paternalista” encara que s’hagi fixat amb l’empresariat que certes normes d’obligat compliment s’establiran per llei.

Així ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha anunciat que el conveni amb els comuns ja està tancat però l’han d’aprovar els respectius òrgans de govern, i que dimarts se signarà amb la Unió Hotelera (UHA), la Cambra de Comerç i la Confederació Empresarial (CEA) la declaració d’intencions que serà “el preludi de la norma legal” amb què està treballant l’executiu. En aquest sentit, Espot ha indicat que el fet d’establir mesures d’estalvi -com regular la temperatura dels establiments comercials, l’obertura de portes, les hores de funcionament dels rètols lluminosos i altres aspectes- per llei és una decisió consensuada amb el teixit empresarial.

Les negociacions o millor encara converses amb les estacions d’esquí van més lentes, si es vol dir així, perquè “hi ha més marge”. En tot cas, Espot, que ha assegurat que “no estem en una situació crítica ni tampoc hem arribat encara a l’hivern”, ha deixat clar que les mesures que es puguin acordar amb els camps de neu “són més específiques” i no està clar que s’incloguin en la llei que s’està elaborant, i que hauria d’estar en vigor a tot estirar al desembre. Amb tot, però, no es descarta que algunes de les mesures que puguin afectar els dominis esquiables si formin part de la bateria d’accions que s’hauran de realitzar de forma obligatòria.

Comentaris (6)

Trending