Calvó destaca que hi ha un sistema d'exoneracions amb la taxa d'hidrocarburs i que es pot ajustar

La ministra ha dit, sobre la petició de la Confederació Empresarial Andorrana que s'ajorni la seva entrada en vigor, que tenen una reunió prevista amb el sector

Comentaris

Mànegues del sortidor d'una benzinera.
Mànegues del sortidor d'una benzinera. Cristian Cortés

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó ha dit aquest divendres, sobre la petició de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) que s'ajorni la taxa sobre els hidrocarburs que tenen una reunió prevista amb el sector ja que sembla que estan preocupats per l'impacte de la taxa en el gasoil d'ús industrial.

Sílvia Calvó ha subratllat que el Govern ha avançat en aquest tema perquè ja hi ha un sistema d'exoneracions que "es pot ajustar" en funció de les demandes del sector. La ministra ha opinat que "més enllà d'ajornar la taxa jo crec que la CEA ha volgut palesar el neguit sobre l'impacte que la taxa pot tenir, per exemple, en els vehicles de gran tonatge".

La CEA i altres associacions sectorials han demanat aquesta setmana al Govern que ajorni la posada en marxa de la taxa d’hidrocarburs i, mentrestant, moduli altres mecanismes de compensació perquè el cost del carburant de locomoció d’ús industrial i empresarial sigui més competitiu a Andorra que als països veïns.

En una carta enviada a diversos representants de l’Executiu, els signataris sol·liciten que s’ajorni l’entrada en vigor de la taxa com a mínim fins a la superació de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending