Una avaria afecta de matinada 3.200 abonats de la Mútua Elèctrica de Sant Julià

En dues hores es va restablir totalment el subministrament, en espera de resoldre del tot la falla, originada en un empalmament a la zona del Trillà

Rètol de Mútua Elèctrica a la façana principal de la seu de la companyia.
Rètol de Mútua Elèctrica a la façana principal de la seu de la companyia. ARXIU

Una avaria ha afectat aquesta matinada 3.200 abonats de la Mútua Elèctrica de Sant Julià. Una falla en un empalmament relativament nou a la zona del Trillà va deixar fora de joc una de les tres línies que abasteixen la parròquia laurediana. Els tècnics de la distribuïdora elèctrica van trigar un parell d’hores a restablir el subministrament, encara que la immensa majoria dels afectats no van estar més de 3/4 d’hora sense energia.

La incidència s’ha donat poc després d’aquesta passada mitjanit. En concret, Mútua Elèctrica ha comptabilitzat l’avaria des de les 00.25 d’aquesta passada matinada. La línia afectada és aquella, de les tres, que més abonats té -n’hi ha 4.700 en total a l’energètica laurediana- encara que no és la que té un consum més elevat. Amb tot, d’una manera o altra, dos de cada tres lauredians van tenir alguna mena de repercussió.

Progressivament, i gràcies als treballs dels tècnics de Mútua Elèctrica de Sant Julià, el servei es va anar restablint. Segons les fonts consultades, no va ser fàcil trobar l’origen de la falla en tractar-se d’una línia soterrada. Finalment, després d’anar fent aïllaments a la xarxa, s’ha localitzat l’avaria. Hauria fallat un empalmament que es va fer fa no gaire més de mig any a la zona del Trillà.

Durant aquest diumenge s’han anat fent algunes tasques per assegurar el subministrament i aquest dilluns, segons les fonts consultades, els tècnics i operaris de Mútua Elèctrica de Sant Julià tenen intenció de poder accedir a la zona de l’embrancament i treballar tant com sigui necessari per poder restablir el normal funcionament de la línia amb la reparació de l’empalmament anormalment malmès.

Comentaris (1)

Trending