Gairebé 800 clients de FEDA han demanat suspendre o ajornar les factures per la crisi de la Covid

L’operadora energètica ha decidit no tallar el subministrament encara que hi hagi impagament i considera que l’impacte econòmic serà molt relatiu per a la companyia atès que la caiguda de la demanda suposa haver de comprar menys

La seu central de FEDA.
La seu central de FEDA. ARXIU

Prop de 800 clients de FEDA, en concret 785, han sol·licitat l’ajornament de les factures o el seu fraccionament en no poder-hi fer front per culpa de la crisi econòmica causada per la Covid. Així ho ha assegurat el director general de l’operadora energètica, Albert Moles, en el transcurs d’una compareixença telemàtica per fer un breu balanç del 2020 i començar a encarar el proper exercici. Moles ha recordat que la companyia té un acord pel qual ha decidit no tallar cap subministrament elèctric per molt que hi hagi impagaments.

Moles i el cap del departament de gestió de persones, Sergio Millán, han explicat que l’empresa pública és molt conscient de la situació i que no volien que l’electricitat fos una preocupació afegida per aquelles empreses o famílies que ja estan passant per greus dificultats arran de la pandèmia. D’aquí la facilitat per arribar a acords per poder alentir els pagaments i, també, per establir descomptes seguint els programes promoguts pel Govern.

Entre les dades facilitades, Moles ha explicat que els descomptes atorgats suposen, aproximadament, uns 2,4 milions d’euros que s’han repartit entre 3.540 clients que han resultat beneficiats. Les xifres encara no són definitives del tot atès que hi ha programes de descomptes en marxa i encara falten uns dies perquè s’acabi l’any.

Menys consum

La Covid i, en conseqüència, la menor activitat econòmic ha fet que també hi hagi hagut un menor consum d’energia elèctrica. En concret, s’acabarà el 2020 amb un 10% menys de consum que el 2019. No obstant això, el consum domèstic, producte del fet que els ciutadans es passen moltes més hores a casa, ha crescut. Mentre els hotels (-29%) i els restaurants (-14%) han consumit menys, als domicilis s’ha gastat més energia (6,5%).

Durant el confinament, és clar, va ser quan la demanda a FEDA va caure més notablement. I durant el mes de novembre també s’ha experimentat una davallada important que ja s’havia iniciat el mes d’octubre i que va lligat, és clar, al fet que amb les restriccions de mobilitat als països veïns hi ha hagut menys activitat econòmica.

Comentaris (1)

Trending