Encamp suspèn el pagament de les escoles bressol i l’Àrea Jovent

En un consell de comú telemàtic, s’aprova per unanimitat un decret amb mesures per fer front a la crisi del coronavirus i que també preveu tornar diners als abonats als centres esportius

Comentaris

Un moment de la sessió de comú virtual.
Un moment de la sessió de comú virtual.

El comú d’Encamp ha estat el primer del país a celebrar un ple telemàtic. Ho ha fet aquest matí amb una bona part dels consellers intervenint des de casa seva per videoconferencia. La sessó s’ha centrat bàsicament en l’aprovació de les mesures per fer front a la crisi del coronavirus, entre les quals la suspensió dels terminis dels concursos públics. També s’ha acordat la suspensió de les quotes de les escoles bressol i de l’àrea de jovent, fet que també passarà amb els abonaments als centres esportius, tot i que encara s’ha de definir com afectarà cadascuna de les diferents modalitats existents.

El decret de mesures excepcionals que han de servir, per una banda, per garantir el funcionament dels serveis públics, i, per l’altra, per mirar de pal·liar els efectes econòmics de l’emergència sanitària ha tirat endavant amb el suport de tots els consellers, tant de la majoria d’En Comú per Encamp, com de les minories de PS Independents i d’Agrupament Encampadà. Entre altres iniciatives, s’ha decidit que se suspèn temporalment el pagament dels preus públics de les escoles bressols comunals i de l’Àrea de Jovent, així com “l’abonament proporcional dels preus públics relatius als dies de tancament dels serveis”.

Aquesta mesura s’ampliarà també a les quotes dels centres esportius, que també seran abonades proporcionalment als dies de tancament. La fórmula per fer-ho es recollirà en un altre acord posterior per la necessitat d’analitzar amb detall les diferents tipologies d’abonaments. 

El decret ha estat aprovat per tots els grups i, des del PS, s'ha volgut agrair "la transparènciade la majoria" i el fet d'haver pogut fer aportacions

El decret també inclou la suspensió dels tràmits administratius que fan referència als concursos públics en curs, així com per la presentació d’ofertes per a les contractacions directes. També succeeix el mateix amb els processos de selecció de personal en curs i de provisió de nous llocs de treball, així com amb la facturació de les diferents taxes i impostos establerts en el calendari tributari.

Els consellers també han aprovat que, mentre duri la crisi del coronavirus, no es pagarà ni la zona verda ni la blava. Pel que fa als aparcaments de barrera, s’amplia i es passa de 30 a 60 minuts gratuïts. També queda suspès el servei intern de transport de viatgers al Pas de la Casa.

El decret inclou també la determinació dels serveis bàsics i essencials, la possibilitat d’exercir el teletreball i la celebració per mitjans telemàtics de les juntes, comissions i consells. Les mesures incloses, de fet, ja s’estan aplicant des del 13 de març. 

La cònsol major, Laura Mas, ha volgut agrair a tots els consellers la gran entesa i la unitat demostrada des de l’inici de l’emergència sanitària i la confiança obtinguda per poder prendre les primeres decisions i més urgents. Des de les dues minories s’ha mostrat la voluntat de seguir col·laborant tal com s’ha fet fins ara. El representant del PS, David Rios, ha valorat molt positivament “l’exercici de transparència de la majoria; en tot moment ens han facilitat tota la informació”. També ha destacat que “hem pogut fer totes les aportacions que han cregut oportunes i s'han incorporat dins d'aquest decret”. El conseller socialdemòcrata ha apuntat que “dins d'aquesta situació extraordinària des de l'àmbit polític no podem actuar d'una altra manera que no sigui treballant conjuntament i unint esforços. Hem de fer un front comú per lluitar contra aquesta situació i facilitar la vida dels nostres ciutadans i ciutadanes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending