Empresonat un ciutadà alemany per blanquejar diners procedents de fraus a Internet

L’home, de 76 anys, i una dona, de 55, van ser detinguts dilluns de la setmana passada i ella va poder evitar la presó en poder satisfer la fiança imposada, de 15.000 euros

-
-

Un ciutadà alemany de 76 anys és a la presó des de dimecres acusat de blanquejar diners procedents d’estafes que suposadament cometria o contribuiria a perfeccionar a través d’Internet. L’home va ser detingut dilluns passat amb una dona de la mateixa nacionalitat i de 55 anys. En aquest cas, la segona arrestada va poder evitar l’empresonament en satisfer la fiança imposada per la Batllia.

La parella va ser detinguda en el marc d’una operació que està judicialitzada i de la qual no n’ha transcendit pràcticament cap detall. L’afer formaria part d’una qüestió de cooperació judicial internacional i els dos arrestats haurien vingut al país, suposadament, per comprovar l’estat dels seus dipòsits. El que és clar és que cap dels dos té residència formal al Principat i que van ser detinguts per un presumpte delicte contra l’administració de Justícia, en concret, com a suposats autors d’un delicte de blanqueig.

La denominació de l’operació (WebBetruger) dóna alguna pista sobre el rerefons de tot plegat. És així com es denominen les estafes comeses a través de webs. Hi ha un nivell molt alt de fraus comesos per Internet. Tots dos van ser detinguts dilluns i dimecres van passar a disposició judicial. La Batllia va dictar aute de processament en els dos casos i, també, aute d’empresonament eludible, però, sota una fiança. 

Segons les fonts, la dona va poder fer front a la garantia imposada, d’uns 15.000 euros. L’home, però, no va poder dipositar l’aval que se li sol·licitava, la xifra del qual no ha transcendit però era molt més alta. Així, va haver d’ingressar al centre penitenciari de la Comella dimecres a la tarda.

Aquestes són dues de les detencions que hi va haver la setmana passada i de les quals el cos de policia n’ha fet aquest dilluns el tradicional balanç. De forma molt majoritària, les detencions que es van realitzar tenen a veure amb alcoholèmies positives. Fins a 21 de les trenta detencions van tenir l’alcoholèmia al volant com a objecte de l’acció policial.

Comentaris

Trending