El Punt de Trobada afronta la darrera setmana operativa amb tot just el 20% del personal

L’empresa ha anat liquidant la major part de la plantilla complint escrupolosament amb les compensacions que fixa la legislació en matèria laboral

El desmantellament del centre comercial està força avançat.
El desmantellament del centre comercial està força avançat. Gabriel Pérez

L’històric Punt de Trobada inicia la darrera setmana de funcionament operatiu. Oficialment, el 25 de novembre, dimarts de la següent setmana, tanca portes l’establiment per tal que el darrer dia de mes, com a molt tard i tal i com van establir els tribunals, es pugui retornar la possessió als propietaris del terreny on es va bastir el centre comercial. Les societats que exploten l’establiment han anat liquidant les darreres setmanes bona part de la plantilla. A tot estirar deu quedar actiu un 20% del personal hagut els darrers mesos.

Les fonts consultades han remarcat la molta tristor que està marcant els darrers passos del Punt de Trobada. Més enllà que el centre ja funciona a mig gas o menys, que els productes que ofereix són ja cues d’estoc o materials que portaven anys i panys emmagatzemats en recintes exteriors, és evident que el fet que les restriccions que hi ha a Catalunya han impedit veure un Punt de Trobada ple a vessar just abans de tancar com en les grans ocasions. El tancament perimetral català dura, com a mínim, fins diumenge. Per tant, la clientela local serà la protagonista d’aquesta darrera setmana operativa.

Els treballs per retirar les lletres de la teulada ja estan pràcticament enllestits.

Relacionat

Els gestors del Punt de Trobada avancen els treballs per desallotjar el local

Ara per ara el personal s’ha anat liquidant degudament, sense que hi hagi hagut grans escarafalls. Les fonts consultades han assegurat que s’estan fent les liquidacions amb estricte compliment del que marca la legislació laboral i, per tant, les compensacions són les que estableix la normativa, sense que hi hagi cap dels problemes que alguns podien intuir. Bona part de la plantilla colga anys de feina en el mateix centre comercial i ara comença un període d’incertesa.

En poques setmanes molts d’ells iniciaran els tràmits per poder-se inscriure i mirar de rebre, si es compleixen les condicions, la prestació econòmica per desocupació involuntària. Alguns, pocs, estan en processos de selecció que ha posat en marxa Pyrénées. Però ni de bon tros el centre comercial de l’avinguda Meritxell està tenint la implicació que els treballadors del Punt esperaven. Cert, això sí, que alguns pocs empleats que ho han estat fins fa poc s’han incorporat a la divisió Carrefour Andorra 2000 que també forma part del mateix grup.

Però els treballadors consultats admeten les dificultats que hi haurà, més encara amb la situació actual provocada per la pandèmia. Per a les persones de més de cinquanta anys, moltes d’elles sense cap mena de formació, l’escenari que se’ls presenta, admeten les fonts, és altament complicat. I caldrà veure què passa quan es reobri el centre lauredià suposadament emmarcat dins el projecte d’expansió Carrefour-Pyrénées al Principat.

Comentaris (7)

Trending