La propietat de l’Hotel Canut liquida el personal i ultima la compra-venda amb el grup de Messi

L’operació s’hauria de formalitzar en breu seguint un pla traçat per no malmetre els pre-acords i els pactes de confidencialitat

Una imatge de l'Hotel Canut, a l'avinguda Carlemany.
Una imatge de l'Hotel Canut, a l'avinguda Carlemany. Toni Solanelles

La propietat de l’Hotel Canut ja ha procedit a liquidar els trenta treballadors fixos que tenia, la immensa majoria d’ells, des de fa anys o fins i tot moltíssims anys. L’acomiadament es fa en el marc de la compra-venda de l’històric establiment de l’avinguda Carlemany. Una vegada fet aquest pas, han assegurat les fonts, l’acord pel qual l’hotel canviarà de mans s’ha de formalitzar en breu. I serà, sinó hi ha una sorpresa de darrera hora que no hi hauria de ser, el grup Messi i Majestic (MiM) Hotels qui adquirirà el negoci.

Alguns els treballadors liquidats aquest dilluns feia gairebé tants anys que hi treballaven com anys porta en funcionament el Canut. Gairebé quatre dècades treballant per a la mateixa propietat. Alguns d’aquests professionals estaven a la recta final de la seva vida laboral i no està gens clar el seu futur. Molts dels ara acomiadats estarien tenint oportunitats en altres establiments per la seva dilatada trajectòria. I encara alguns, segons les fonts consultades, podrien reincorporar-se al ‘nou’ Canut quan aquest reiniciï la seva activitat, que s’espera que no sigui abans de quatre o cinc mesos.

Un detall d'un dels rètols que l'establiment té a la façana.

Relacionat

L’Hotel Canut liquida aquest dilluns els trenta empleats de la plantilla fixa

Caldrà veure quina serà l’estratègia de la nova propietat, però sembla que s’afrontarà una remodelació de l’establiment per posar en consonància amb la línia del grup empresarial que el passarà a explotar. Mentrestant, es van fent passos en el marc d’un pla traçat per no malmetre els pre-acords i els pactes de confidencialitat establerts. La liquidació dels treballadors de l’hotel i el restaurant gastronòmic que hi anava associat s’hauria fet seguint l’estricta legalitat i més hi tot en alguns casos.

Sobre aquesta qüestió no hi hauria dubte ja a l’avança, perquè les fonts consultades han explicat que la família històricament propietària del Canut sempre ha complert escrupolosament els seus compromisos. Això no treu, han reconegut les fonts, que hi hagi expectació en relació a què acabarà passant. En principi, la qüestió del local comercial de la planta baixa de l’immoble, que és titularitat d’una altra branca de la família diferent a la que gestiona el complex hoteler, hauria deixat de ser un escull.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending