L’Hotel Canut liquida aquest dilluns els trenta empleats de la plantilla fixa

La família que durant més de quatre dècades ha regentat l’establiment de la seva propietat prepara la formalització de la compra-venda de l’immoble sense admetre cap acord

Un detall d'un dels rètols que l'establiment té a la façana.
Un detall d'un dels rètols que l'establiment té a la façana. Toni Solanelles

La propietat de l’Hotel Canut ha convocat els components de la plantilla de forma esgraonada aquest dilluns per fer efectiva la seva liquidació. Tanca així, en algun cas, una relació laboral que gairebé era tan duradora com la història del reconegut establiment de l’avinguda Carlemany. Malgrat que es dona per fet que aquest pas és símbol inequívoc que la compra-venda de l’immoble està tancada, la propietat no ho ha admès en cap moment. Alhora, la formalització total de qualsevol pacte no estaria feta, encara que sí molt avançada.

La plantilla fixa de l’hotel i el restaurant s’estén sobre trenta persones. N’hi ha alguns que fa menys de cinc anys que treballen a l’empresa familiar. Però n’hi ha una bona colla que porten deu, quinze, i fins a prop de quaranta anys treballant a la casa. “La família sempre ha estat molt bona complint els seus compromisos”, han assegurat fonts properes als treballadors, que han afirmat estar convençudes que si no hi hagués un tracte fet o pre-acordat no farien el pas que es preveu aquest dilluns. Alhora, també és una evidència que des de fa algunes setmanes l’històric propietari de l’hotel, Ramon Canut, que els darrers anys ha viscut a l’hotel mateix, està cercant habitatge on traslladar-se.

Una imatge de l'Hotel Canut aquest dissabte.

Relacionat

El grup hoteler de Leo Messi aposta pel Canut

Les fonts consultades han assegurat que de ben segur la liquidació dels treballadors es produirà en els millors termes i seguint escrupolosament la llei perquè “el que menys voldrà la nova propietat serà embolics”. En aquest sentit, els consultats estan convençuts que l’oferta que acabarà tirant endavant serà la d’MiM Hotels, és a dir, la de l’aliança entre la ‘family office’ del futbolista Leo Messi i el grup Majestic. Confirmació oficial, però, no hi seria. I alguns serrells per tancar, com la derivada del fet que el local comercial de la planta baixa és d’una altra branca de la família, continuarien damunt la taula.

Res que no es pugui salvar. Més encara, que no estigui a tocar de resoldre’s. Els treballadors fa temps que majoritàriament estan ERTO. Alguns d’ells ja tindrien propostes sobre la taula d’altres empreses, establiments o grups hotelers. També hi ha l’opció factible que els futurs explotadors acabin contractant algunes peces clau de la plantilla. Cinc o sis treballadors podrien encaixar en el futur equip. En tot cas, abans que es posi en marxa el ‘nou’ Hotel Canut passaran quatre o cinc mesos. A l’hotel, segons les fonts, hi ha projectades algunes reformes.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending