Preocupació a Andorra Business pels escàndols d’inversió estrangera dubtosa que esquitxen el país

La directora, Judith Hidalgo, assegura que “des de l’entitat intenten fer un cribratge perquè nosaltres no siguem la porta d’entrada d’aquestes persones” i lamenta que a l’exterior hi hagi llocs on es consideri encara Andorra com a paradís fiscal

Judith Hidalgo
Judith Hidalgo Albert Sanjuan

Les notícies aparegudes la setmana passada de dos escàndols lligats a Andorra i empresaris establerts al país amb una inversió estrangera de dubtosa legalitat preocupen a Andorra Busines. La directora, Judith Hidalgo, manifesta que des de l’entitat només treballen amb projectes viables i “intentem fer un cribratge perquè nosaltres no siguem l’entrada d’aquest tipus de persones”.

L’enfrontament entre socis d’una societat que es dedica a promoure projectes de creadors de contingut és un dels casos, mentre que l’altre és la clausura d’una plataforma televisiva pirata en què algun dels gestors resideix al Principat. Dues notícies que preocupen a la directora d’Andorra Business, Judith Hidalgo. En declaracions a l’Altaveu, manifesta que “qualsevol cosa que pugui embrutar la imatge d’Andorra, clar que ens amoïna”. Remarca que “una ovella negra fa més soroll que cent blanques”, assenyalant que no tota inversió estrangera que bé és d’aquest tipus.

Hidalgo és conscient que s’estan fent molts esforços per netejar l’etiqueta que el Principat és un paradís fiscal, tot i que en alguns llocs encara ho creuen. Per aquest motiu, diu que “nosaltres treballem proactivament amb projectes de qui coneixem la seva viabilitat i les persones que hi ha al darrere”. A la vegada, “intentem fer un crbiratge perquè no siguem la porta d’entrada d’aquest tipus de persones.

El d'AtomoHD és un dels darrers escàndols tecnològics que esquitxa Andorra.

Relacionat

Tips dels escàndols que està generant la ‘e-inversió estrangera’

Aquestes manifestacions coincideixen amb les dels empresaris i advocats consultats que expressaven el seu temor per l’impacte negatiu que tot això pot acabar provocant al país amb inversions estrangeres de credibilitat dubtosa, i el treball que s’ha fet per fer veure a l’exterior que Andorra és un país cooperant i transparent en matèria fiscal.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending