Mor al Senegal Abel Guerra, l’ànima de Construccions La Posa

Enterrat aquest diumenge a la població portuguesa d’on era originari, l’empresari, de 52 anys, va patir un atac de cor a Dakar, on feia anys que vivia

Esquela d'Abel Guerra.
Esquela d'Abel Guerra.

Va ser un dels referents de com marxar de casa per créixer en un altre país. Abel Fernando Guerra va ser l’ànima d’una de les constructores que abans de la crisi que hi va haver a finals de la primer dècada d’aquest segle XXI més requesta tenien entre aquelles que estant en una segona fila volien fer a la primera divisió. Feia anys que vivia al Senegal després que a Construccions La Posa se li torcés el camí. Guerra va morir a principi de mes i va ser enterrat aquest diumenge a la seva població portuguesa d’origen.

Abel Guerra tenia 52 anys i va patir un atac de cor fulminant a Dakar el 2 de juny. Va ser enterrat aquest diumenge al cementiri municipal de Vale de Pradinhos, la localitat al nord de Portugal, tant al nord que està a tocar tant d’Ourense com de Zamora, d’on era originari. Prèviament se li va fer una missa funeral presencial a l’església parroquial de la mateixa població. Deixa dues filles i tres nétes. La seva defunció va agafar tot el seu entorn per sorpresa.

Guerra va estar molts anys vivint al Principat i va anar creixent personalment i professionalment en el món de la construcció, fins a esdevenir un petit gran referent amb La Posa, encara avui amb un procés de fallida obert. De fet, Construccions La Posa era el buc insígnia, a cavall del segle actual i l’anterior, d’un grup empresarial que, segons un catàleg editat pel mateix grup en el seu moment, participava a través de diverses societats, i a banda d’Andorra, en països com Espanya, Portugal, Eslovàquia, Panamà, Angola, Cap Verd, Tanzània i Guinea Equatorial.

IMG 2161
 

Que la mort l’hagi atrapat ara a Senegal no és estrany atesa els sovintejats viatges que en el seu moment, producte de la feina, Abel Guerra feia a diversos països africans. Considerat una molt bona persona per aquells que el coneixien, igual com l’activitat empresarial va pujar va acabar caient, fins al punt que l’ara difunt va estar un mes i mig a la presó la tardor del 2012 arran dels problemes empresarials que va tenir la companyia, amb querelles criminals promogudes per alguns empleats i acusacions, entre altres, d’alçament de béns que van ser les que van portar Guerra a estar uns dies entre reixes.

Comentaris (4)

Trending