Mal primer semestre per a les filials espanyoles de la banca andorrana

Andbank Espanya i Wealth Private Bank van perdre 2,24 i 7,19 milions respectivament, mentre que Banco Alcalà, depenent de Crèdit, també va tenir uns números vermells de 39.000 euros

Rètol a una de les seus d'Andbank a Espanya.
Rètol a una de les seus d'Andbank a Espanya.

Les filials espanyoles de la banca andorrana no van registrar un bon primer semestre, malgrat el context d’inici de recuperació que, en línies generals, va viure el sector un cop passat el sotrac del confinament i l’etapa més crítica de la pandèmia. Les tres entitats que es troben sota el control d’empreses del Principat van tancar el mig any amb pèrdues. Especialment negatiu va ser el període per les dues societats que té Andbank al país veí.

El sector financer espanyol, en global, va tancar a 30 de juny amb uns beneficis de 7.190 milions d’euros. Es tracta d’una considerable millora si es compara amb el mateix període, el primer semestre, del 2020. Llavors, en un context marcat per l’esclat de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les pèrdues de les entitats van arribar a ser d’11.531 milions. Es pot parlar, doncs, d’una millora, malgrat que bona part del temps analitzat encara estava afectat per les restriccions obligades per la pandèmia.

Ara bé, es tracta d’una millora desigual. Hi ha bancs que han superat el semestre amb resultats positiu -tretze segons els estats financers fets públics ara fa uns dies pel Banc d’Espanya- mentre que quinze registren números vermells. I entre ells, les tres filials andorranes.

Així es comprova amb les dades de l’Associació Espanyola de Banca (AEB). Especialment negatiu va ser el semestre per les dues entitats controlades per Andbank. Una d’elles és Wealth Private Bank, la nova denominació de Degroof Petercan. El grup andorrà va tancar la seva compra durant l’any passat i no es pot dir que els primers mesos de gestió hagin estat positiu. Segons l’AEB, va tancar el semestre amb unes pèrdues de 7,188 milions d’euros.

Tampoc li va anar gaire bé el primer semestre a la primera filial que el grup andorrà va tenir al país veí, Andbank Espanya. En aquest cas, els números vermells van ser de 2,24 milions. En tots dos casos, caldrà veure al llarg dels darrers mesos del 2021 si la millora de la situació econòmica propiciada per la relaxació de la pandèmia permet remuntar el vol.

Per la seva banda, Crèdit Andorrà tampoc pot dir que els resultats de la seva filial, Banco Alcalà, siguin bons. Va tancar el semestre amb un balanç negatiu curt, sí, però negatiu, al cap i a la fi: 39.000 euros de pèrdues.

Comentaris (4)

Trending