Els ingressos de Naturlandia cauen un 50% tot i el bon comportament d’alguns productes

La pandèmia ha fet disminuir aquest hivern un 70% l’afluència al parc lauredià, que treballa per poder presentar el mes de maig una nova imatge

Visitants a Naturlandia, aquest hivern.
Visitants a Naturlandia, aquest hivern. NATURLANDIA

L’afluència aquest hivern a Naturlandia ha caigut un 70% respecte del mateix període de la temporada 2019-2020. La pandèmia i les restriccions al turisme que això ha comportat en són el causant. Aquesta davallada de clients ha comportat que els ingressos hagin patit una davallada del 50%. El bon comportament d’alguns productes -essencialment de la gastronomia i un renovat interès per l’esquí de fons- han fet que la facturació no hagi baixat en la mateixa proporció que els visitants.

Així ho ha explicat el director general de Camprabassa-Naturlandia, Xabier Ajona, durant una entrevista al programa d’RNA ‘Ara i Aquí’, on ha remarcat que el parc lauredià no pot estar aliè a la conjuntura del país tot i que també ha remarcat el fet que l’activitat de Naturlandia no només es focalitza a l’hivern sinó que ha de ser atractiva tot l’any. “Hem de fer atractius i profitosos els dotze mesos de l’any”, ha afirmat Ajona tot indicant que fins ara potser no s’ha sabut visibilitzar l’èxit que la proposta té, per al conjunt del sector turístic andorrà, durant l’estiu, encara que és cert que és a l’hivern quan més recorregut per fer hi ha.

És evident que tancant la cota 1.600 hi ha hagut una rebaixa de despesa. A més, el 70% de la plantilla fixa està situada en ERTO, amb reduccions de jornada de diferents percentatges, que inclouen alguns dels comandaments del parc

Ajona ja destacat el bon comportament que ha tingut el sector de la restauració i el ‘tast de fons’ que s’ha comercialitzat aquest hivern. Tot plegat ha fet que la despesa mitjana que cada client ha fet a Naturlandia s’hagi incrementat de l’ordre del 60% respecte de temporades anteriors, el que ha fet que la reducció de la facturació, com s’ha dit, no correspongui a la davallada d’afluència. Per al resultat final del curs, també serà important veure el capítol de despeses, i en aquest sentit també hi ha hagut ajustaments.

El director general de Camprabassa no s’hi ha referit explícitament a quan s’ha aprimat la nòmina de despeses, però és evident que tancant la cota 1.600 hi ha hagut una rebaixa de despesa. A més, el 70% de la plantilla fixa està situada en ERTO, amb reduccions de jornada de diferents percentatges, que inclouen alguns dels comandaments del parc. Tot plegat ha de permetre “amortir”, en termes usats per Ajona, el resultat final de la temporada.

La gestió d’aquest hivern pandèmic es fa en paral·lel al disseny d’un nou concepte per al parc que Ajona ha preferit no desvetllar. Sí que està clar que es vol recuperar més l’essència inicial de la Rabassa i el pla de Conangle i donar més empenta a la muntanya i la natura. Al mes de maig s’hauria de presentar la nova denominació i la nova conceptualització, que anirà acompanyada per una reformulació d’un parc d’animals que ja no tindrà depredadors.

En aquest sentit, Ajona, que ha assegurat que encara no es tenen els resultats de la necròpsia al llop que va aparèixer mort dins d’una bassa gelada fa unes setmanes, ha explicat que s’està acabant de perfilar el trasllat dels depredadors (ossos, linxs, llops) i que quan es tingui tot lligat es posarà el cost de què suposa desprendre’s dels animals, que anirien a santuaris europeus, perquè el consell d’administració validi les despeses. No serà a partir de llavors, ha vingut a dir el director de Naturlandia, quan es podrà parlar pròpiament dit de desmantellament del parc animaler.

Comentaris (2)

Trending