Hive Five i NIU col·laboren per fomentar l’emprenedoria d'Andorra

Es generaran sinèrgies entre els diferents perfils i projectes empresarials d’ambdues parts i es potenciarà la utilització del cotreball entre els usuaris d’aquesta incubadora

Nadal i García després de la signatura de conveni entre Andorra Telecom i Hive Five.
Nadal i García després de la signatura de conveni entre Andorra Telecom i Hive Five. ANDORRA TELECOM

Manel Garcia, director de Bomosa, i Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, han signat aquest dimarts un acord de col·laboració vinculat a Hive Five i al programa NIU, respectivament, que té una duració inicial de tres anys –renovable per períodes anuals fins a un màxim de sis anys–, amb un triple objectiu: generar sinèrgies entre els diferents perfils i projectes empresarials d’ambdues parts, potenciar la utilització del cowork entre els usuaris d’aquesta incubadora i, d’aquesta manera, fomentar conjuntament el creixement econòmic de les startups i els emprenedors de NIU i, per tant, d’Andorra.
 

Fruit d’aquest acord, si els responsables de NIU necessiten disposar d’un perfil específic de mentor que treballi al cowork i pugui estar interessat en alguns dels programes en els quals la incubadora d’Andorra Telecom hi participa, Hive Five es compromet a posar-los en contacte. A més, en el moment que tant Hive Five com NIU detectin un projecte empresarial que pugui ser susceptible de donar-lo a conèixer a l’alta part, s’ho comunicaran, per tal de definir i executar les accions de col·laboració que estimin oportunes, sempre amb el vist i plau previ de l’emprenedor/empresa.

Per altra banda, tant NIU com les seves 'startups' accelerades i/o incubades disposen de tarifes amb descompte respecte els preus habituals (i, fins i tot, sense cost), per tal d’utilitzar l’espai de cotreball, per realitzar 'Demo Days' o esdeveniments similars, sempre i quan hi hagi disponibilitat. A més, Hive Five oferirà a les empreses participades per Andorra Telecom participats pel NIU –després de la fase dels nou mesos d’acompanyament en incubació i/o acceleració–, un descompte d’un 50%, perquè puguin establirse a l’espai Hive Five, des de la seva sortida del NIU i fins els següents dotze mesos. Un cop finalitzat aquest any, si aquests usuaris segueixen interessats en continuar treballant des del Hive Five, els seus responsables els hi oferiran la millor tarifa que puguin en aquell moment (en aquest cas, ja no seria amb un descompte ni amb un compromís assignats prèviament).

El NIU, ubicat a l’edifici Els Arcs de la Massana, és una iniciativa destinada a fomentar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia i a afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificació econòmica del país. La creació del NIU se circumscriu en l’àmbit del compromís públic i suport al teixit productiu i empresarial d’Andorra Telecom, però amb la base que esdevingui un projecte econòmicament sostenible. “NIU i Hive Five comparteixen els mateixos valors de fomentar el talent, la innovació i l’emprenedoria al Principat”, ha explicat Manel Garcia, director de Bomosa, qui ha afegit que “mitjançant la formació i el networking, a Hive Five també acompanyarem els usuaris de NIU, en el creixement dels seus projectes”. A més, ha volgut recordar que tots els beneficis empresarials que generi el coworking es destinaran a accions solidàries filantròpiques al Principat d’Andorra, a través dels programes de BOMOSA Fundació.

Per la seva part, Jordi Nadal, director general d’Andorra Telecom, ha especificat que “el cowork de BOMOSA és un partner estratègic, en el moment en què l’startup i/o l’emprenedor han finalitzat el seu període a la nostra incubadora i acceleradora d’empreses, i s’han d’establir pel seu compte, en un espai com Hive Five, que és idoni per continuar el seu creixement empresarial”. De fet, tant Hive Five com NIU contemplen la col·laboració mútua d’ambdues parts en altres àmbits que no estan establerts en aquest acord de col·laboració.
 

Etiquetes

Comentaris

Trending