Crèdit Andorrà va ser víctima d’un atac ‘hacker’ rus

L’organització ‘NoName’ estaria rere el daltabaix que va patir la banca digital de l’entitat andorrana dimecres passat

Una imatge del nou logotip de Creand al capdamunt de la seu central.
Una imatge del nou logotip de Creand al capdamunt de la seu central. Toni Solanelles

El daltabaix que durant unes quantes hores va afectar la banca digital de Crèdit Andorrà (Creand) no va ser producte de cap error de comunicació intern sinó que tindria el seu origen, aparentment, en un atac ‘hacker’ rus. L’organització NoName hauria reivindicat, fins i tot a l’avança, un atac que incloïa l’entitat andorrana entre diversos bancs espanyols (com Banca March, Banco Mediolanum, Triodos Bank, Unicaja) que havien de ser sotmesos a accions de vulneració informàtica.

A diferència d’altres actuacions delictives, els atacs de NoName, com la de la gran majoria de grups de ciberdelinqüència russa, no persegueixen com a objectiu pescar dades de clients dels bancs o les entitats atacades -la previsió era també mirar de causar enrenou amb l’Agència Tributària espanyola- sinó generar una falsa aparença d’inestabilitat del sistema capitalista. Les darreres setmanes han estat diverses empreses i institucions públiques espanyoles les que han estat víctima de la mateixa organització.

El portal web de Creand fa hores que no funciona.

Relacionat

Un error en el sistema de comunicacions deixa fora de joc la banca ‘on line’ de Crèdit Andorrà

I els ‘hackers’ haurien inclòs Creand Crèdit Andorrà com si d’un banc espanyol més es tractés. Alhora, busquen també organitzacions amb suposats forats aparents tecnològics, o vulnerabilitats, per ‘tombar-los’. La banca digital de l’entitat andorrana va estar dimecres -com ja li havia passat algunes setmanes anteriorment- mitja dotzena d’hores sense funcionar, fins que es va poder restablir el servei.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending