La companyia Cielo preveu volar des de l’aeroport d’Andorra-la Seu el darrer trimestre del 2021

Les primeres destinacions serien a Madrid i París-Orly amb avions ATR equipats amb turbopropulsors

Comentaris

Un avió ATR 42-600.
Un avió ATR 42-600. ATR

La companyia aèria CieloFly, amb base a Tolosa, té previst començar a operar vols des de l'aeroport d'Andorra-la Seu durant el darrer trimestre del 2021, segons ha explicat el seu director adjunt, Martial Bot. Ja han mantingut contactes amb el govern andorrà. Els primers vols serien amb destinació Madrid i Paris-Orly. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ja va anunciar durant la seva visita a l'aeroport aquest mes de desembre l'interés de la companyia per noliejar vols des de la Seu.

Els vols xàrter es farien amb avions ATR, una empresa francesa que és líder mundial en la fabricació d'aeronaus regionals de fins a 90 passatgers. En un principi, les aeronaus tindrian capacitat de 42 a 48 passatgers. També es volen organitzar vols xàrter per portar esquiadors a l'hivern i fer trajectes a l'estiu entre l'aeroport i les illes Balears i amb la costa basca.

Més endavant l'objectiu és arribar a Barcelona i a Tolosa i en una darrera fase a Ginebra i Londres. Bot ha comentat que la companyia serà francesa per raons jurídiques i que consideren que Tolosa és la plataforma ideal per la seva industria aeronàutica.

CieloFly es defineix com una companyia ‘ecofriendly’ perquè els avions ATR són els que menys emissions de diòxid de carboni emeten i estan equipats amb turbopropulsors. Els responsables de la companyia, que estan en contacte amb inversos andorrans i francesos, asseguren que la instal·lació del sistema GPS a l'aeroport i la millora en la il·luminació han estat determinants per decidir-se a operar-hi. A la pàgima web de CieloFly s'anuncien amb el coixinet  #aviatvolarem.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending