Cevalls-Locubsa i Pidasa-Progec es juguen la construcció de la futura seu d’Andorra Telecom

Les dues UTE han presentat oferta al concurs de l’operadora per a l’edifici Node, que s’ha d’alçar en la parcel·la de l’avinguda Meritxell on hi havia hagut les antigues dependències de la companyia

Una simulació de l'edifici Node inserit a la parcel·la on està previst que es construeixi.
Una simulació de l'edifici Node inserit a la parcel·la on està previst que es construeixi. ARXIU

Dues unions temporals d’empreses (UTE) del país opten a què els hi siguin adjudicades les obres de construcció de la futura seu social d’Andorra Telecom. Cevalls-Locubsa i Pidasa-Progec són les dues UTE que han presentat oferta al concurs convocat per la companyia estatal de telecomunicacions. El procés va molt més tard del que inicialment es pensava. Tot plegat va amb un any de retard. De fet, la presentació de les ofertes, ja amb el concurs convocat, s’ha anat també retardant.

Segons fonts d’Andorra Telecom, avui mateix s’han obert les pliques amb les ofertes. Justament, els sobres amb la documentació tècnica i econòmica. Tota aquesta informació s’ha passat als especialistes de l’empresa que han de fer l’anàlisi pertinent abans de decidir a qui s’adjudiquen els treballs. L’edifici que ha d’acollir els serveis centrals de l’operadora, dissenyat per Xavier Orteu, rep el nom de Node i s’ha d’alçar en la parcel·la de l’avinguda Meritxell on hi havia hagut les antigues dependències de la companyia.

Inicialment, la previsió pressupostària dels treballs voltava els 24 milions. No ha transcendit quines quantitats presenten les ofertes presentades. La voluntat és que les obres es puguin iniciar d’aquí a final d’any. Els càlculs inicials eren que les treballs durin uns 30 mesos, és a dir, dos anys i mig. Per tant, si es compleixen ara els terminis, Andorra Telecom hauria de poder estrenar seu el 2026.

La presentació de les ofertes s’ha fet aquest dimecres, data límit després que hi hagués dos ajornaments a petició de l’associació de contractistes d’obres (ACODA), que volia alguns aclariments tècnics i va demanar més temps perquè les empreses poguessin completar la voluminosa documentació que havia d’acompanyar les propostes per realitzar les obres.

Comentaris

Trending