El centre de resolució de conflictes es presenta com una alternativa a la justícia tradicional

Agilitat, confidencialitat i economia, els principals beneficis de la mediació, la conciliació i el 'fact finding'

La taula rodona que ha servit com a presentació oficial del Centre de resolució de Conflictes Empresarials.
La taula rodona que ha servit com a presentació oficial del Centre de resolució de Conflictes Empresarials.

Tret de sortida al Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE) de la Cambra de comerç que afegeix la mediació, la conciliació i el peritatge extrajudicial a les formes existents -batllia i tribunal d'arbitratge- per tractar conflictes i resoldre'ls. Un nou servei que, en part, haurà d'ajudar a descarregar de feina a la batllia i que aportarà "confidencialitat, agilitat i estalvi econòmic" a aquells empresaris que optin per aquesta via.

El Centre de Resolució de Conflictes Empresarials (CRCE) ha viscut aquesta tarda la seva posada en escena amb la presentació oficial del nou servei de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) al vestíbul del Consell General. La mediació, la conciliació i el fact finding o peritatge extrajudicial obren una “nova via per solucionar conflictes, compatible amb la justícia tradicional” i el Tribunal d’Arbitratge, com ha apuntat el cap de Govern, Xavier Espot.

De fet, en el seu discurs Espot ha posat en relleu que “no és un fenomen aïllat, sinó que és una tendència creixent en els últims anys en l’àmbit mercantil”. “La mediació és tan antiga com l’existència de conflicte”, ha indicat el cap de Govern, que ha ubicat la seva major acceptació en els “països orientals”, com la Xina, que el considera com “un dels pares de la mediació”.

En aquest sentit, el president de l’entitat, Josep Maria Mas, ha volgut ressaltar els beneficis que poden aportar aquestes noves propostes per resoldre conflictes entre empreses: “confidencialitat, agilitat i estalvi econòmic”. Un punt de vista al qual, la directora del CCIS, Pilar Escaler, ha volgut afegir que “permet mantenir les relacions entre les dues parts”, ja que es busca “un consens i no donar la raó a una part”.

En el transcurs de la taula amb diferents experts sobre el tema, aquests han anat indicant els beneficis que aporta la no judicialització dels conflictes. “Els conflictes poden tardar anys a resoldre’s i els empresaris no poden esperar tant de temps”, ha assenyalat un dels lletrats participants en aquest debat, mentre que un altre dels companys ha assegurat que “no només permet agilitzar processos, sinó que és una mesura que empodera als ciutadans en la gestió dels seus conflictes”.

En tot això hi juga un paper important la saturació que viu la batllia, ja que permet a “la mediació guanya força”, ha assegurat Espot que ho veu com una oportunitat per “millorar la competitivitat de les nostres empreses en un entorn que va canviant contínuament”, en poder donar una resposta al conflicte molt més àgil. “La resolució de conflicte està lligada a la història i el nostre tarannà”, ha conclòs el cap de Govern.

Ara la feina es trasllada a la Cambra de Comerç que haurà de donar a conèixer aquest nou servei a les empreses i fer-lo atractiu. No hi ha un preu fixe, sinó que hi haurà un cost de gestió, 50 euros, el cost del litigi, variable en funció del tema que es tracti i la durada que tingui, i els honoraris dels mediadors i conciliadors que “establirà cadascú”. Una forma de fer i un cost similar al que es pot trobar a països veïns.

Etiquetes

Comentaris

Trending