Andbank alerta d’un intent de ‘phishing’ suplantant la seva identitat

Algunes persones han rebut suposats missatges de l’entitat financera anunciant-los que han de clicar a un enllaç perquè tenen una transferència pendent

El missatge fals.
El missatge fals.

Andbank ha avisat d’un intent d’estafa a través de correus electrònics on se suplanta la identitat de l’entitat financera. El missatge es fa passar pel banc i adverteix que hi ha una transacció pendent per intentar fer que el receptor faci clic en un enllaç. Des de l’empresa s’alerta que aquests missatges no són seus i, per tant, que, si es rep un, s’elimini automàticament. L’advertència també s’ha volgut fer des del cos de policia.

El missatge que està rebent la gent informa que hi ha “una transacció pendent en línia”. I es demana que s’iniciï sessió amb el compte de la banca electrònica per comprovar si és el client qui va fer aquesta operació. Per fer-ho es demana clicar un enllaç i, allà, és on s’intentaria agafar les dades de la persona.

Des d’Andbank s’ha avisat via xarxes d’aquesta situació. Es tracta, alerten, d’un intent de ‘phishing’ i es deixa clar que “no estem enviant cap correu avisant de transaccions pendents”. Per tant, “si rep aquest correu, no respongui ni accedeixi a l’enllaç”. Des de les xarxes del cos de policia s’ha volgut recomanar també que s’esborri el missatge.

Comentaris

Trending