Empresaris d’Arinsal i Erts reactiven l’associació patronal davant “la desatenció” del comú

Creada la dècada del 1990, l’APTAE es refunda amb Toussaint i Dean al capdavant per pressionar la corporació a impulsar la reactivació econòmica dels dos nuclis massanencs

Sara Toussaint és la nova presidenta de la refundada associació.
Sara Toussaint és la nova presidenta de la refundada associació.
Després d’anys en somort, els empresaris d’Arinsal i Erts tornen a reviscolar sota el paraigua de l’Associació de Promoció Turística d’Arinsal i Erts (APTAE) amb l’objectiu de denunciar la desatenció que consideren que viuen per part del comú de la Massana i pressionar la corporació liderada per David Baró per tal que impulsi polítiques de reactivació econòmica alhora que pretén jugar un paper cabdal en el debat sobre el futur de Vallnord.

Creada durant la dècada dels 90, el primer que ha fet l’associació ha estat escollir una nova junta. Sara Toussaint i Fiona Dean lideraran la refundació de l’APTAE, que aquesta tarda ha celebrat una assemblea general. En el decurs d’aquesta trobada s’ha posat de manifest “la greu situació que viuen els negocis d’ambdós nuclis després de dues temporades d’esquí amb pèssims resultats econòmics”. Aquesta situació es deu, a parer de l’associació, a l’oblit al qual el comú massanenc ha sotmès les dues poblacions i al fet que s’han concentrat tots els esforços en l’embelliment i dinamització del nucli de la Massana, en detriment de la resta de pobles de la parròquia.

La nova associació es posa en marxa a iniciativa d’una vintena d’empresaris d’Arinsal i Erts que representen prop de 40 negocis i establiments en actiu a  tots dos nuclis. Els empresaris denuncien deficiències en els serveis de neteja urbana i de la treta de neu, però també una manca flagrant d’inversió en manteniment i embelliment dels carrers que ha portat fins a situacions de degradació i de mal estat greus. L’APTAE iniciarà ara una roda d’entrevistes amb l’objectiu de traslladar les seves reivindicacions a les autoritats pertinents, principalment al comú massanenc. Per tal de fer més efectiu el treball de reactivació, l’entitat ha ampliat l’abast d’actuació als pobles de Pal i Xixerella. 

És en aquest context que la nova junta de l’APTAE ha rebut de primera mà la informació del director general d’EMAP, que també ha estat present a l’assemblea, Josep Marticella, sobre la situació actual del domini esquiable. L’associació té opinions dividides sobre el mantenirment de la comercialització del sector de Pal-Arinsal sota la marca Vallnord i han demanat ser escoltats abans no es prengui la decisió final sobre la continuïtat o no de la marca.

Comentaris (1)

Trending