Els set padrins que han tornat a Salita des d'un dispositiu hoteler estaran en una planta separada

El geriàtric privat d’Escaldes reagrupa tots els usuaris que resten sense estar contagiats pel coronavirus

Imatge d'arxiu d'un trasllat de padrins de Salita.
Imatge d'arxiu d'un trasllat de padrins de Salita. ARXIU / SFGA
Els set interns de Salita que quedaven al dispositiu hoteler on fa unes setmanes van ser traslladats per facilitar el distanciament social i l’adopció de mesures de seguretat que obliga a prendre la pandèmia del coronavirus han retornat aquesta tarda a les instal·lacions de la residència privada d’Escaldes. La davallada d’usuaris al geriàtric gestionat per Domus Vi hauria permès reagrupar tots els seus interns que no han estat contagiats pel virus. Això sí, els padrins ara retornats estaran, almenys d'entrada, en una planta separada de la resta d'usuaris del centre.

El retorn dels padrins a Salita s’ha dut a terme la tarda de divendres. Els set interns del centre escaldenc han estat allotjats aquests dies en dependències de l’hotel Cèntric de l’avinguda Meritxell, rebent les atencions d’un equip que combinava personal sanitari amb voluntaris de la Creu Roja. Entre el personal que ha atès aquests darrers dies els padrins, sense cap afectació de Covid, hi havia el metge internista cubà que va donar positiu a la malaltia i que considera que va ser un fals positiu perquè mai no ha tingut cap símptoma. Els interns ara retornats a Salita han estat sotmesos, igual que els cuidadors, a les respectives proves PCR, segons fonts del ministeri de Salut.

El geriàtric escaldenc s’ha anat buidant malauradament les darreres setmanes. Entre els seus interns hi ha hagut quatre defuncions per coronavirus, també han mort alguns usuaris per altres patologies, hi ha alguns residents ingressats a l’hospital i, sobretot, n’hi ha setze que estan ingressats a la planta Covid per a geriatria que s’ha posat en marxa al Cedre. Tot plegat ha fet que l’aforament del centre hagi caigut molt i no sigui necessari el desdoblament de distanciament en el dispositiu hoteler, que hauria respost molt bé a les necessitats dels nous hostes.

Comentaris (2)

Trending