Els voluntaris dels ‘stop labs’ es faran les proves dijous i divendres al Prat Gran d’Escaldes

Els sanitaris, amb diversos positius pendents ara de PCR, ja han estat fent-se tests des de dilluns i aquest dimarts i dimecres seran els cossos especials els qui se’ls fan 

Imatge d'una de les proves fetes aquest dimarts a l'hospital.
Imatge d'una de les proves fetes aquest dimarts a l'hospital.
Les persones que de manera voluntària participaran en l’operativa dels ‘stop labs’ se sotmetran a les proves d’anticossos entre dijous i divendres. La zona de control triada per a la realització dels tests és la ubicada al Prat Gran d’Escaldes, el punt escollit pel comú d’aquesta parròquia. Seran les últimes persones que formen part del dispositiu que passaran els exàmens serològics. Aquest dilluns van començar els sanitaris a testar-se i dilluns que ve les proves s’obriran a la ciutadania en general.

Els voluntaris han estat aquest dimarts informats dels dies que finalment passaran les proves. El mateix dijous i divendres rebran formació. Dissabte i diumenge es preveu que se sotmetin als tests tots els familiars de les persones que els dies previs ja s’hauran testat. Entre dilluns i dimarts el SAAS preveia que es fessin 65 tests a l’‘stop lab’ ubicat al centre de dia de salut mental i 150  al propi hospital al personal sanitari o directament involucrat en tota l’operativa. 

Ja dilluns, com ha avançat aquest matí l’Altaveu, alguns sanitaris van donar positiu al test d’igG, amb la qual cosa és una evidència que es pot tenir la malaltia activa. Se’ls hauria fet una PCR per confirmar el contagi i mentre s’esperen resultats, aquests professionals de la salut han estat aïllats per prevenció. També durant aquest dimarts i demà, dimecres, els integrants dels cossos especials es realitzaran les proves al laboratori mòbil instal·lat a les cotxeres del parc central de bombers, a Santa Coloma.

Durant aquest dimecres es preveu, també, que els comuns comencin a citar els ciutadans. Encara avui, però, almenys algunes de les corporacions no havien rebut els llistats definitius de les persones inscrites a la prova. Alhora, s’estaven acabant de quadrar algunes dades entre ciutadans que directament s’han dirigit a les institucions parroquials per registrar-se sense passar elles directament per la plataforma telemàtica.

En principi, els comuns només donaran hora pels tres primers dies de la setmana que ve. Si tot el dispositiu va funcionant, es donaran noves cites pels següents dies. En principi, se cita cada ciutadà amb 25 minuts de diferència, encara que en principi el temps per fer la prova hauria de durar una mica menys. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja ha explicat que si es triguen onze o dotze dies a testar tota la població en lloc dels deu inicialment previstos, no passa res.

 

Comentaris (2)

Trending