Les excepcions al confinament no s'ampliaran fins després del primer cribratge

L'objectiu és que els ciutadans puguin passejar més i fer alguna altra activitat esportiva

El ministre de Salut, Joan Martínez i les doctores Royo i García a la roda de premsa d'aquest dimarts.
El ministre de Salut, Joan Martínez i les doctores Royo i García a la roda de premsa d'aquest dimarts.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit aquest dimarts que a partir del cribratge es podria passar a un model de confinament de només les persones que estan malaltes. També s'estan valorant més excepcions al confinament i permetre més activitats esportives però sempre després del primer cribratge. "Les dades d'avui, no permeten decidir que farem d'aquí 14 dies en el desconfinament", ha afegit Martínez Benazet. "Ho farem en funció de la pressió sobre el sistema sanitari, i especialment l'UCI".

L'objectiu és que els ciutadans puguin passejar més i fer alguna activitat esportiva. "Teniem aquella fase 3 que no està del tot ben definida però que s'ajustarà en el temps i amb els resultats del cribratge. Sempre seguim el patró dels 14 dies. Si aconseguim diagnosticar aquests níxols de contagi i podem aïllar aquestes persones podem passar d'estar tots confinats amb excepcions a confinar les persones que estan malaltes. Hem de tenir una capacitat de diagnòstic molt ràpid i d'enquesta epidemològica per a controlar possibles petits brots o petits casos que vagin sorgint a  la comunitat", ha dit el ministre de Salut qui ha recordat que el virus continua entre nosaltres i cal evitar un rebrot.

D'aquesta manera, ha explicat que"l'epidèmia no s'ha acabat i que s’han de seguir respectant les indicacions i recomanacions sanitàries, així com les franges horàries per sortir a passejar o fer activitat física. Així mateix, els contagis s'estan produint més lentament. Ha insistit que si hi ha algun símptoma, cal avisar al metge referent i aillar-se per evitar possibles contagis.

En aquest sentit, el comportament de les corbes epidemiològiques seran fonamentals així com els resultats que es vagin tenint del cribratge i l'ocupació de l'UCI, que ha anat baixant a les darreres setmanes però "que és el taló d'Aquil·les de tot el sistema sanitari en aquesta pandèmia de la Covid-19", ha destacat Martínez Benazet.

 

 

 

 

Comentaris (6)

Trending