Els temporers residents podran accedir als ajuts per atur i a l’habitatge de lloguer

El Govern remarca que aquestes prestacions serviran per cobrir “totes les persones que, en el marc de la Covid-19, no estan trobant feina”

-
-

Els residents que treballaven a activitats lligades a la temporada d’hivern i que perdessin la feina per la finalització brusca de la campanya a conseqüència de l’esclat de la crisi del coronavirus podran accedir a la modalitat de la prestació per desocupació involuntària creada especialment pel Govern. Així ho ha explicat el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy. De fet, l’ajut ha volgut ampliar-se a altres situacions, com ara la de persones que van veure com la situació frustrava la incorporació a un nou lloc de feina o també els autònoms que hagin hagut de tancar el negoci.

Filloy ha volgut desgranar els principals detalls dels dos ajuts creats específicament per afrontar les conseqüències socials que pugui tenir l’emergència sanitària: ajuts a l’habitatge, per un costat, i prestació d’atur, per l’altre. En tots dos casos, la voluntat és atendre aquelles persones que s’estiguin contra les cordes econòmicament parlant. Entre elles, aquells residents que realitzaven tasques vinculades a la temporada d’hivern i que, en circumstàncies normals, haguessin mantingut la feina fins a gairebé finals d’aquest més amb perspectiva de tronar-ne una de nova durant l’estiu.

Des de Govern s’ha volgut deixar clar que això vol dir que la prestació d’atur “serà per a totes les persones que, en el marc de la Covid-19, no estan trobant feina”. Quantes? No se sap perquè Filloy ha admès que, ara per ara, aquesta xifra “és difícil de calcular”.

La prestació per desocupació involuntària va dirigida a tres grups de treballadors. En primer lloc, qui hagi perdut la feina involuntàriament des del 13 de març. En segon, assalariats a qui l’esclat de la crisi frustrés un canvi de feina. I, per últim, els autònoms que hagin optat per tancar definitivament l’empresa.

En tots aquests casos, l’import de l’ajut serà l’equivalent al salari mínim (1.083 euros) durant dos mesos o fins que el Govern declari el final del període d’emergència. Un cop s’esgoti, si no s’ha trobat nova feina, podran demanar entrar a la prestació per desocupació habitual.

Pel que fa als ajuts a l’habitatge de lloguer, també s’han flexibilitzat els requisits en comparació a les convocatòries habituals. Per exemple, només caldrà acreditar un any de residència al país, en comptes de cinc, i el límit d’ingressos que es percebin s’incrementa lleugerament, així com el barem patrimonial i l’import màxim de la prestació.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending