Els temporers argentins clamen a les xarxes poder tornar al seu país

El grup Varados en Andorra ha compartit nombroses fotografies de nacionals del país andí amb cartells on exigeixen ser repatriats

Alguns dels temporers amb els cartells on reclamen ser repatriats.
Alguns dels temporers amb els cartells on reclamen ser repatriats.

Els temporers argentins que es troben atrapats a Andorra han llençat una campanya a les xarxes socials per reclamar al seu govern que accepti repatriar-los. Per això, estan compartint fotografies on demanen que se’ls faciliti el retorn. Responen a la petició feta des del grup Varados en Andorra, que ja compta amb prop de mil seguidors a Instragram.

La resposta ha arribat en forma de fotografies i, també, de vídeos. A les imatges, els argentins mostren cartells amb missatges com ara “Queremos volver a casa” o “Es nuestro derecho”. Alguns també recorden que els empara la Constitució del seu país.

Des del grup, es lamenta que “els dies passen i la nostra incertesa augmenta”. Així, denuncien que encara “no hi ha dates concretes de vols de retorn pels argentins a Andorra”. A més, “no rebem ajuda del nostre govern” i, per tant, se senten “abandonats”.

Per ara, el crit d’ajuda a les xarxes ha tingut ressò a l’Argentina, però no pas del govern. Això sí, són molts els mitjans d’informació del país andí que estan explicant la seva delicada situació.

Comentaris

Trending