Els temporers argentins, amb por de quedar-se atrapats a Andorra

El seu país ha prohibit els vols provinents de zones de risc, inclosa Europa, i només Aerolínias Argentinas preveu viatges especials als quals no tenen clar si es podran acollir

Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.

L’esclat de la crisi del coronavirus ha provocat una enorme incertesa en el col·lectiu dels temporers. Molts d’ells, els que treballaven a les estacions, s’han quedat sense feina molt abans del previst. A banda de la reducció d’ingressos que suposarà pel que fa als salaris, una altra problemàtica, i en aquest cas potser encara superior, s’hi afegeix: els dubtes de si podran tornar als seus països d’origen i, en cas afirmatiu, el cost que pot tenir i el que hauran de fer un cop arribin.

Aquells que treballaven a pistes ja tenen clar que la temporada s’ha acabat. Alguns dels consultats per Altaveu expliquen que, en l’àmbit del contracte, se’ls respecta fins al 31 de març. Tot i això, queda clar que perdran algunes setmanes de feina, ja que estava previst que els dominis estarien oberts més dies d’abril. Les xarxes socials recullen molts dels neguits d’aquests treballadors.

Els laborals, però, només és una de les preocupacions. La principal, ara mateix, però, és com retornaran als seus països d’origen. Especialment, entre els argentins. El govern del país andí ha decretat una mesura contundent per intentar frenar l’epidèmia: la supressió de vols provinents de les zones de més afectació durant 30 dies. I això inclou Espanya i França, d’on la majoria tenien previst sortir.

Els argentins que puguin tornar al seu país, hauran d'estar dues setmanes en quarantena

Molts ja han expressat la por a quedar-se atrapats a Andorra. La restricció de vols ja s’ha aplicat a totes les companyies aèries, tret d’Aerolíneas Argentinas. Aquesta empresa manté fins dilluns quatre vols d’anada i tornada a Madrid. Dimarts, cancel·larà tota l’operativa regular. A partir de llavors, serà l’única autoritzada per fer viatges a zones de risc i es preveu que es realitzin vols especials per repatriar aquelles persones que encara romanguin a Europa.

Entre els temporers, hi ha diferents casuístiques. Hi ha qui, ja des de fa temps, tenia reservat un bitllet de tornada. Pocs però, ho fan amb Aerolíneas perquè, en línies generals, té unes tarifes molt elevades. Aquests bitllets, però, ara queden anul·lats i qui en tingués passarà a dependre del pla de retorn que es faci des de l’única operadora autoritzada, sense que per ara ningú dels consultats tingui clar com es vehicularà tot i si podran acollir-se a algun dels vols especials.

Pitjor és encara la situació que van optar per no tenir encara reservat el vol de tornada. En aquests casos, i a l’espera que es coneguin més detalls del pla d’Areolíneas, les incògnites encara són més nombroses. Una altra preocupació, a més, és què passarà si la crisi provocada pel coronavirus s’allarga més enllà del termini de finalització dels contractes de lloguer.

La limitació de moviments a Espanya pot complicar encara més el retorn

A banda, també saben que, si aconsegueixen al llarg de les properes setmanes un vol de retorn, també els espera una altra mesura a complir un cop estiguin a l’Argentina. Hauran de passar, com la resta de persones que vinguin de zones de risc, una quarantena de dues setmanes per confirmar que no tenen la malaltia.

Pel que fa a altres nacionalitats, els xilens, per ara, no tenen restricció de volar al seu país. Ara bé, també hi ha la incertesa de com puguin evolucionar les mesures que es prenguin a Espanya. Tenen clar, igual que els argentins, que el retorn es complicaria encara més si, com tot sembla indicar, s’acaba limitant la llibertat de circulació a Espanya.

Comentaris (5)

Trending