Els talls dels 'armilles grogues' afecten negativament els comerços del Pas

Veïns i comerciants exposen el seu neguit pels talls a la frontera francoandorrana i resten a l'espera que s'aturin

-
-
En les darreres setmanes s'estan produint talls a la carretera entre el Pas de la Casa i França, els manifestants que surten al carrer estan en contra de l'encariment dels preus dels carburants i també lluiten per reivindicar noves mesures socials. Aquest fet està perjudicant negativament els comerciants de la localitat encampadana. Alguns d'ells manifesten que han perdut fins "al 40 per cent de la seva facturació" i que han disminuït  els clients i en conseqüència, les vendes.  

En aquesta línia, Jean Jacques Carrié, exposa que han d'esperar perquè aquestes manifestacions s'aturin i que en qualsevol cas el Govern andorrà "no hi pot fer res". El president d'Iniciativa Publicitària del Pas, exposa que és un problema intern francès i que confien en què se solucionin perquè està afectant negativament la facturació dels comerciants del Pas de la Casa i el nombre de turistes

Acceptació de les mesures per millorar la convivència

Mentre aquests talls es veuen de forma negativa i perjudicial, els habitants del Pas veuen amb bons ulls les noves iniciatives que s'han promogut per tal de millorar la cordialitat entre els que volen gaudir de l'oci nocturn i els veïns. D'aquesta manera, Jean Jacques Carrié diu que les solucions que s'han trobat tenen la finalitat d'assegurar un "equilibri" que faciliti la "convivència" entre els uns i els altres.

De fet, ha estat l'entitat que dirigeix, la qual aplega comerciants de la zona i treballar per impulsar i promoure el turisme al Pas, qui ha proposat la mesura de la polsera groga. Els operadors turístics la repartiran entre els turistes i en aquesta s'hi indicarà la seva residència i un número de telèfon. Amb aquesta mesura i el fet que durant la nit hi hagin rondes de vigilància es preveu "evitar problemes durant la nit". 

Malgrat que, Jean Jacqués-Carrié ha manifestat que durant la temporada d'hivern passada tampoc hi va haver excessius problemes amb el turisme. Però que "tothom està d'acord en canviar el Pas" i per això "cal trobar solucions" que permetin tant a veïns, com famílies o turistes que busquen oci nocturn viure sense malestar.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending