Quiròfans a ple rendiment el desembre per reduir llistes d'espera

La remodelació del bloc quirúrgic, que es va iniciar el mes de maig i ha anat més lenta del que estava previst, ha generat cues en intervencions no urgents

-
-
Si no hi ha cap imprevist de darrera hora, a partir del 4 de desembre tots els quiròfans de l'hospital funcionaran a ple rendiment per poder rebaixar la llista d'espera que s'ha generat per la durada de les obres ja que alguns imprevistos a la planta -2 van alentir la renovació. L'esprint final permetrà que tot estigui a punt per l'època amb més operacions, que se situa habitualment entre el desembre i el febrer per l'increment de lesions traumatològiques produïdes per accidents d'esquí.

Els tècnics i la direcció del centre hospitalari han prioritzat dur a terme la remodelació amb tots els ets i uts abans que complir els terminis. Això va provocar que la segona fase s'iniciés quan havien d'estar acabats els treballs. L'objectiu ha estat que aquesta intervenció tingués un impacte mínim tant en pacients com en el personal per això ja es van dur a terme, en el seu moment, els operatius per distribuir tasques i intervencions en d'altres sectors de l'hospital. Durant la seva durada s'han ajornat operacions que no eren urgents i que ara s'efectuaran encara que s'hagi d'ampliar l'horari de funcionament dels quiròfans. 

Les obres han consistit, bàsicament, en l'enderroc de part dels espais, s'ha modificat el sistema de regulació i extracció d'aire i s'han construït noves dependències, com el vestidor del personal. El cost dels treballs supera els 250.000 euros i permetran que s'obtingui l'acreditació de la 'Joint Comission Internacional', que permetria situar l'hospital en un grup de centres sanitaris de reconegut prestigi. Al mateix temps, les instal·lacions s'han adaptat a les darreres normatives internacionals i facilitaran i donaran impuls a la cirúrgia major ambulatòria (CMA).

Etiquetes

Comentaris

Trending