Els promotors de l’acampada per l’habitatge digne reclamen una llei de control del lloguer

Les previsions meteorològiques porten a ser molt poc optimistes davant una iniciativa promoguda per Podem i amb el suport entre altres de l’USd’A i el PS

Edgar Seguí (Hippies Andorra), Joan Seguí (Podem), Roger Padreny (PS) i Gabriel Ubach (USd'A) en l'inici de l'acampada.
Edgar Seguí (Hippies Andorra), Joan Seguí (Podem), Roger Padreny (PS) i Gabriel Ubach (USd'A) en l'inici de l'acampada.
Els promotors de l’acampada per l’habitatge digne que s’ha de dur a terme des del migdia d’avui i fins demà a la mateixa hora -sempre que el temps, i les previsions no són gens bones, ho permeti- han demanat a la classe política “que sigui valenta” i que emmirallant-se en altres indrets -el portaveu de Podem, organitzadora de l’acte, Joan Seguí, ha posat d’exemple ciutats com Berlín o Viena- es tiri endavant “una llei de control del lloguer”.

Seguí ha recordat que un any després de la primera acampada tot continua igual tot i que amb el canvi de Govern sembla que hi ha una sensibilitat lleugerament social. No obstant això, “l’emergència social” continua i per això els promotors de la iniciativa “esperem que els polítics tinguin empatia” vers la problemàtica que aquest hivern s’ha agreujat de mala manera i ha portat molts temporers a viure en pisos com si de pasteres es tractessin.

El portaveu de Podem, com també han fet altres intervinents en els parlamenta d’arrencada de l’acampada, han reclamat mesures sense haver d’inventar res de nou, perquè ja existeixen moltes iniciatives arreu i, això sí, “cada lloc amb la seva forma”. Seguí espera que diferents tendes d’acampada s’acabin muntant les properes hores a la Plaça del Poble. L’empresa, però, sembla complicada. Ni l’empenta ni, sobretot el temps, no semblen acompanyar. I serà molt costós aproximar-se a les 18 tendes de l’any passat.

Representants d’altres entitats que també donen suport a la iniciativa, com Hippies d’Andorra, la Unió Sindical (USd’A) o el Partit Socialdemòcrata també han pres la paraula per dir-hi la seva. En aquest sentit, el secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, ha recordat la demanda feta al ministeri de Presidència perquè s’activi una cimera social que en primer lloc faci un estudi acurat del cost de la vida al Principat. Ubach ha explicat que “cal definir quina Andorra volem”. Si “una Andorra especulativa pura i dura o un país per viure i no només per treballar”.

De la seva banda, el conseller general del PS Roger Padreny ha fet una repassada a les propostes fetes en campanya per la seva formació, unes propostes que ha assegurat que van molt més enllà de l’electoralisme, i ha denunciat que els darrers fets -com l’aparició d’un portal web on s’oferia un habitacle de 9 metres quadrats per 227 euros mensuals- són “l’evidència que l’existència de salaris molt baixos porten les persones ha haver d’acceptar habitatges encara menys dignes que els seus salaris. I això fa que la vida sigui cada cop menys digna”.

Etiquetes

Comentaris

Trending