Els positius per coronavirus pugen a 564, 19 més que el dimarts

El Govern manté l’optimisme i espera poder relaxar el confinament tot advertint que cal evitar fer-ho de “forma desornada” per no permetre un rebrot de l’epidèmia

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

El Govern ha informat que el nombre de casos totals de coronavirus al país ja arriba als 564, 19 més que ahir. Malauradament, també s’ha incrementat el nombre de víctimes mortals, ja que s’ha confirmat de forma oficial la defunció d’un padrí del Cedre, la número 23 des de l’inici de l’epidèmia. Des de l’executiu, s’ha volgut llençar un missatge optimista, tot avançat, sense donar dates, que el confinament podria patir un relaxament, això sí, amb l’advertència que caldrà evitar fer-ho “de forma desordenada” per no provocar un rebrot de la malaltia.

Les noves xifres evidencien una certa estabilització. Els 546 casos són tot just 19 més que els de dimarts. D’ells, 489 es mantenen actiu, 52 s’han curat i 23 més han perdut la vida, quinze dels quals vinculats a la residència sociosanitària del Cedre. Justament, a aquest centre es troben ara 44 padrins que han donat positiu per coronavirus. D’ells, disset han estat traslladats des de Salita.

Pel que fa a l’hospital, hi ha 55 persones ingressades, de les quals disset a la unitat de cures intensives. Per quart dia consecutiu, aquest servei no ha rebut cap nou pacient i, a més, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha donat la bona notícia que l’auxiliar del SAAS, de tot just 24 anys, que es trobava ara fa uns dies en estat greu, serà traslladada avui a planta. “Hem aconseguit canviar una tendència en la qual cada jornada hi havia més ingressos”, ha apuntat. A més, també s’ha pogut extubar una dona de més de 70 anys que també evoluciona de forma positiva.

Pel que fa als col·lectius professionals, segueixen reduint-se el nombre de sanitaris afectats. Ja són només 89. Es mantenen els 18 casos encara actius dins dels cossos especials.

Es relaxarà el confinament però "ens hem de comprometre tots a ferho amb obediència a les pautes dels tècnics"

Benazet ha volgut destacar que el tractament amb hidroxocloriquina s’ha pogut ampliar a la gran part dels pacients que han donat positiu. A fins a 460 persones se’ls ha facilitat aquest fàrmac. “Som el primer país del món que estén a tanta gent el tractament i volem arribar més a baix perquè tenim la sensació que l’evolució és millor”, ha apuntat el ministre, tot destacant que “el volem estendre a malalts amb simptomatologia més lleu”.

El titular de Salut ha afirmat que, gràcies al seguiment per part de la població de l’ordre de confinament, “ens hem situat en una posició de lluita ferotge entre tots que ens ha comportat no saturar el sistema sanitari” . I ha volgut avançar que en un termini “curt” de temps que, però, no ha especificat, “es podrà sortir una estona de casa, tant nens com adults”. Això sí, ha avisat que “ens hem de comprometre tots a fer-ho amb l’obediència que hem tingut fins ara davant les pautes dels tècnics”.

I és que, ha alertat, “no podem sortir de forma desordenada”, ja que, en cas contrari, “tindrem un rebrot de l’epidèmia”. Per tant, el que cal és “fer les coses tal com les anem dissenyant des del ministeri de Salut”. Benazet ha assegurat que “intentarem que sigui de la forma més justa i responsable” i, això sí, sempre “seguint criteris de prudència”.

El ministre ha avisat que “quan ens desconfinem, segur que hi haurà una mica més de circulació del virus”. Tocarà, doncs, “seguir la metodologia d’anàlisi continu i setmanal de cada mesura que prenguem”.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending