Els organitzadors de la festa de la Cortinada asseguren que no són passius amb els actes incívics

La comissió lamenta els atacs d’una part del veïnat, asseguren que han posat i posaran més mitjans per garantir la seguretat tot i admetre aldarulls passats de voltes, i demanen comprensió

-
-
La comissió de festes de la Cortinada i Arans assegura que “no actua de forma passiva durant els actes incívics” i que, de comú acord amb el comú d’Ordino i fins i tot amb la policia, durà a terme les mesures possibles i escaients per intentar garantir la seguretat i el bon funcionament dels actes, especialment, és clar, els nocturns, de la propera festa major, que s’ha de celebrar el primer cap de setmana de setembre. De fet, i tot i admetre que durant les celebracions dels darrers anys hi ha hagut bretolades i aldarulls fora de mida, els organitzadors de la festa també garanteixen que ja s’han anat corregint coses.

La comissió, al corrent de les crítiques d’una part de la població i després de conèixer que el contingut d’un document en relació amb el qual s’estan recollint firmes per traslladar al quart i al comú, ja ha emès per les xarxes socials un text de resposta. Alhora, portaveus de l’esmentada comissió s’han posat en contacte amb l’Altaveu per aclarir algunes de les crítiques formulades per una part del veïnat i posar-les, també, en context, alhora que fent un seguit d’aclariments, precisions o matisos, començant per lamentar que els veïns que promouen la recollida de firmes no s’hagin dirigit mai a l’organització.

“Som gent propera i en els cartells o fulletons sempre facilitem la nostra adreça de correu perquè se’ns contacti. Alhora, durant les festes anem amb uns jerseis distintius amb la qual cosa clarament se’ns reconeix”, han explicat els portaveus, afirmant que tenen més o menys clar qui són aquells que es queixen però davant els quals tampoc no s’hi adreçaran directament vist que els queixosos tampoc no ho fan. Lamenten que aquells qui més soroll fan són els que, alhora, mai participen de cap acte de germanor ni res de similar.

L'organització nega de totes totes que tingui integrants menors -la mitjana d'edat se situa en trenta anys- i garanteix una major vigilància en la festa del primer cap de setmana de setembre

Un element que han volgut deixar clar d’entrada des de la comissió és que és impossible que a les barres hi serveixin menors perquè tots els membres de l’organització són majors d’edat. La mitjana d’edat estaria situada segons les fonts consultades en la trentena d’anys. La comissió també està indagant la certesa de l’afirmació feta pels qui impulsen la recollida de firmes que durant la celebració del setembre passat s’haurien hagut d’evacuar menors per la ingesta excessiva d’alcohol.

Com han fet a través d’una comunicació a les xarxes en un escrit que també haurien repartit per les bústies, ja admeten que en les darreres edicions de la festa major hi hauria hagut un desfasament preocupant. No obstant això, expliquen que la mateixa comissió va fer rodes de vigilància per mirar de fer dissuadir aquelles persones més passades de voltes alhora que enguany hi ha el compromís de la policia d’una major presència alhora que s’ha contractat vigilància privada per fer complir fil per randa la vigent llei de seguretat pública, prou severa, per exemple, amb el ‘botellón’.

Recorden que la festa tota la vida ha començat els divendres a la nit, i encara amb poques activitats, i asseguren contra aquells que no veuen bé la ‘disco mòbil’ que els temps evolucionen i que des de ja fa anys i encara actualment no hi ha festa major on no hi hagi almenys una jornada de ‘disco mòbil’. També es demana als veïns, i especialment a aquells que viuen en els indrets que acullen els actes centrals de la celebració, “comprensió i empatia”, alhora que els propis organitzadors de la feta s’han ofert als propietaris per ajudar-los a posar testos i plantes a bon resguard per tal que no puguin ser víctimes d’eventuals bretolades.

Finalment, lamenten que també es critiqui la suposada manca d’actes per a gent gran i infants. La comissió assegura que la meitat del pressupost de què disposa el destina a organitzar altres activitats diferents a la festa major. Així, hi ha celebracions, per exemple, per Carnaval, per Sant Joan, durant Tots Sants la castanyada, es fa una festa per Sant Martí i tampoc no falten activitats al tomb de Nadal com un cagatió o un quinto benèfic.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending