Els liberals reclamen més documentació per intentar aclarir la ‘Martí connection’

El conseller general Ferran Costa sol·licita tot d’informació sobre l’adjudicació a l’empresa SPAI vist que la ministra de Funció Pública “no va ser capaç d’aclarir-nos els aspectes que li preguntàvem”

-
-
Ni la documentació aportada al Consell General -que suposadament és la mateixa que el Govern ha tramès a la fiscalia- ni les explicacions donades en seu parlamentària pel màxim responsable de l’executiu, Toni Martí, i la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, no han convençut els liberals. Per tant, el conseller general Ferran Costa ha demanat tota la documentació sobre la ‘Martí connection’, la polèmica adjudicació del manteniment dels ordinadors de l’administració que el Govern va fer a l’empresa SPAI, de la qual el principal responsable és el germà de Martí.

La demanda d’informació s’ha entrat a Sindicatura després que les explicacions de la ministra Descarrega “no va ser capaç d’aclarir-nos els aspectes que li estàvem preguntant durant la sessió parlamentària i ella mateixa ens va emplaçar a fer-ho a través d’una demanda d’informació”, segons que ha explicat Costa. El conseller general liberal sol·licita a l’executiu que li faci arribar còpia dels “pressupostos presentats per les empreses a les demandes de pressupostos dels dies 22 gener de 2016 i 19 de febrer de 2016” i “l’informe tècnic d’adjudicació del dia 1 de març de 2016”. La petició també inclou “la proposta econòmica presentada per l’empresa SPAI amb data 16 de gener del 2018 per un import de 110.646,59 euros, així com la còpia de la seva sol·licitud per part de Govern”

El parlamentari, que va interessar-se per la qüestió en la darrera sessió de control, demana més dades sobre el contracte del 2018 i, especialment també, en relació amb el concurs amb adjudicacions fragmentades del 2016

Per últim, el conseller Ferran Costa inclou en la demanda d’informació “la sol·licitud per part de Govern a l’empresa SPAI perquè acrediti la seva exclusivitat al país per aquest tipus de feines, tinguda en compte per a l’adjudicació publicada al BOPA número 7 de data 31 de gener del 2018 a l’empresa SPAI”. Costa va fer una pregunta de control al Govern en la darrera sessió parlamentària. I més enllà de la primera resposta a la pregunta ja anunciada que Descarrega portava escrita no es va saber dir res més.

El conseller general liberal es va interessar per la urgència mostrada per l’executiu per adjudicar el darrer contracte, el que té a veure amb el manteniment informàtic per aquest 2018. Però més enllà d’això va posar de relleu tot d’incongruències, com a mínim, que hi hauria hagut amb l’adjudicació del 2016. Per això va fer tot de preguntes sobre les quals la titular de Funció Pública va assegurar no tenir el detall i, la mateixa Descarrega, va assegurar que s’aportaria la informació necessària.

Costa entenia que el Govern, vanagloriant-se de transparència, havia aportat al Consell i a la fiscalia tota la documentació escaient. Però semblaria que n’hi falta. O almenys això es desprèn de la demanda efectuada per Costa, que s’afegeix, en aquesta modalitat de control parlamentari, a la que ja va fer el socialdemòcrata Pere López poc després que transcendís la controvertida adjudicació. En el cas de López, la petició se centra en la contractació del 2018.

 

Comentaris

Trending