Els liberals d’Escaldes i Encamp acorden concórrer junts a les eleccions amb els socialdemòcrates

La direcció nacional de la formació espera tenir la decisió de la resta de comitès a principi d’octubre com a molt tard i creu que l’entesa serà “probablement” possible a Andorra la Vella

Els dos consellers liberals a la minoria encampadana, Jordi Troguet i Maribel Lafoz.
Els dos consellers liberals a la minoria encampadana, Jordi Troguet i Maribel Lafoz.

Els comitès parroquials liberals d’Escaldes i d’Encamp han donat llum verda a presentar una llista territorial a les properes generals conjuntament amb els socialdemòcrates. Els dos grups locals ja han posat a votació la proposta fet per la direcció nacional del partit i la secretaria general de Liberals d’Andorra ha rebut les actes d’aquelles reunions en què “els dos comitès acorden el ‘semiprograma’ plantejat i concórrer conjuntament amb el PS. No és res més que això”, ha afirmat Amadeu Rossell.

A Escaldes i Encamp, l’acord adoptat per l’executiva nacional i avalat pel congrés de la formació va ser validat amb un ampli suport en tots dos comitès amb l’objectiu de poder presentar candidatures conjuntes en les dues parròquies. Aquesta validació és la primera etapa del procés, que després del mes d'agost donarà peu a l'inici de les reunions amb membres de la formació socialdemòcrata per a fixar i donar curs als detalls de l'acord en cada parròquia.

Rossell ha assegurat que encara és molt aviat per parlar de noms i altres aspectes de caràcter parroquial. I que fins a la represa de l’activitat política, passat Meritxell, no es preveu que hi hagi més novetats. Tampoc el Partit Socialdemòcrata preveu mantenir cap reunió durant aquest mes d’agost. A Encamp, els representants comunals de les dues formacions, totes dues a la minoria, ja fa molts mesos que treballen força consensuadament. A Escaldes també hi ha bona sintonia encara que el treball no sigui tant comú com l’encampadà.

El secretari general liberal preveu que entre el 15 de setembre i els primers dies d’octubre es reactivin de forma molt notable els contactes i les reunions en la resta de comitès parroquials i s’aclareixi on serà possible una aliança i on no ho serà. “Cada parròquia té les seves particularitats”, ha recordat Amadeu Rossell, que considera que “probablement” també hi haurà entesa a Andorra la Vella malgrat que el comitè “ha de fer la seva feina”. En els casos de la Massana, Sant Julià, Ordino i Canillo hi ha més interrogants. Però com a mínim en una d’aquestes parròquies, la direcció liberal creu que hi haurà entesa.

Imatges dels dos congressos: els liberals en la recta final i els socialdemòcrates just en l'inici.

Relacionat

Liberals i socialdemòcrates escenifiquen l’aval a una aliança territorial que ja saben que no hi serà a totes les parròquies

Comentaris

Trending