Els joves promotors del ‘Fridays for Future’ a Andorra porten el seu missatge al Consell d’Europa

Els estudiants del Lycée reivindiquen davant l’ambaixador del Principat a Estrasburg que es consideri la dignitat mediambiental com un dret humà bàsic

-
-
Cert que han aprofitat un viatge escolar. Però sense rebre cap instrucció del seu centre, del Lycée Comte de Foix, els promotors a Andorra del moviment internacional ‘Fridays for Future’ han fet arribar al Consell d’Europa els seus neguits, el seu missatge. La desena d’estudiants que s’han constituït com a comitè nacional en representació de la joventut ecologista seguidora de la sueca Greta Thunberg s’han trobat aquest dijous amb l’ambaixador del Principat a Estrasburg.

Els joves andorrans feien una visita a la ciutat francesa i al Consell d’Europa en el marc d’una sortida amb el seu centre educatiu. Decidits a impulsar el moviment ‘Fridays for Future’ i a fer passar el missatge allí on poden, van decidir contactar amb el diplomàtic Josep Maria Areny, instal·lat a Estrasburg des de fa uns quants mesos. La rebuda per part de l’ambaixador, a l’interior mateix del Consell d’Europa, va ser molt bona, segons han explicat els propis joves.

Mateu Bracque ha explicat que Areny “ens ha exposat les mesures que pren el Consell d’Europa sobre el medi ambient i la Cort pels drets humans. I nosaltres hem exposat les nostres preocupacions i la nostra voluntat que l’accés a un medi ambient digne, és a dir, a disposar amb dignitat de l’aigua, de l’aire, de la fauna…, es consideri un dret humà bàsic”. Bracque ha afegit que l’ambaixador andorrà “ens ha respost que a la Cort Europea dels Drets de l’Hom estaven tenint discussions sobre la qüestió".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending