Els hotelers valoren com a “òptima” la Setmana Santa amb una ocupació del 70%

Les parròquies baixes -Sant Julià, Andorra la Vella i Escaldes- van ser les que millor comportament van mostrar gràcies a les reserves d’última hora

-
-
La Unió Hotelera (UHA) considera “òptima” l’ocupació haguda durant la Setmana Santa, i que va ser molt millor del previst gràcies a les reserves d’última hora. Al final, i de mitjana, del 15 al 21 d’abril els hotels del Principat van presentar una ocupació del 69,86%. Les parròquies baixes han estat les que han presentat una millor ocupació -especialment Andorra la Vella i Escaldes- juntament amb Canillo. 

Segons la UHA, el factor més destacable han estat les vendes de les reserves d’última hora que els hotelers estaven esperant i que finalment van veure confirmades. El dia 10 d’abril hi havia una previsió d’ocupació mitjana d’un 51,53%, el dia 15 d'abril ja havia augmentat fins al 57,86% per als mateixos dies de la setmana, i finalment l’ocupació ha arribat al 69,86% en el tancament de les dades ja consolidades, suposant un augment del 20,74%. La millor ocupació ha estat en les parròquies baixes, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. Les parròquies amb més baixa ocupació han estat Ordino i Pas de la Casa. Les dades d'ocupació de Setmana Santa, recorda la patronal hotelera, són difícils de comparar amb les de l’any anterior a causa de la diferència entre les dates d'un any respecte a l'altre. En el 2018 la Setmana Santa va ser a finals de març (del 29 març a l’1d'abril) i l'ocupació va ser del 91,24%. En les mateixes dates del 2019 l'ocupació va ser del 48,35%. 

 

Comentaris

Trending