Els hotelers retreuen a Andorra Turisme que els facilités entrades amb mala visibilitat per al Cirque du Soleil

La Unió Hotelera recorda al Govern que comercialitzar o no entrades per als espectacles de la companyia canadenca és una “decisió empresarial en la que no s’hauria d’entrar”

Un moment de la preestrena del muntatge amb el rosa ja 'marcant' l'escenari de 'Diva'.
Un moment de la preestrena del muntatge amb el rosa ja 'marcant' l'escenari de 'Diva'.
La Unió Hotelera (UHA) està recopilant totes les queixes dels associats en relació amb la gestió que fa Andorra Turisme en relació amb la paquetització dels espectacles -el darrer juliol, ‘Diva’- del Cirque du Soleil. I entre aquestes, els hotelers lamenten que en alguns casos els establiments disposaven d’entrades amb una visibilitat molt pitjor que la que gaudien els tiquets que la parapública ofertava via la seva pàgina electrònica els dies immediatament anteriors o el mateix dia de les funcions. 

Els hotelers han respost els darrers dies a les crítiques llançades pel ministre de Turisme, Francesc Camp, que va lamentar la poca implicació que a parer seu tenen els hotelers per promocionar el projecte estiuenc de la companyia canadenca. Camp va arribar a deixar entendre que els hotelers haurien de quedar-se i vendre, sí o sí, entrades per als espectacles del Cirque du Soleil. Davant d’això, l’UHA ha respost, entre altres coses, que “s’ha de tenir en compte que comprar entrades del Cirque du Soleil és una decisió de caràcter empresarial, en la que no s’hauria d’entrar, ja que depèn de la casuística de cada establiment, però la gran majoria d’hotels creuen en el projecte del Cirque du Soleil, independentment de si compren entrades o no”.

Els hotelers s’han mostrat sorpresos per les crítiques de Camp, amb qui, per norma, mantenen una bona relació i col·laboració personal però, sobretot, institucional, i del qual, en gran mesura, reconeixen el suport que mostra al sector. Però la posició del titular de Turisme en relació amb el muntatge d’acrobàcies, música i llums s’ha posat francament malament. De fet, la UHA indica que sempre ha mostrat “el seu suport al projecte del Cirque du Soleil, i ha ajudat en tot el que ha estat a les seves mans perquè fos un èxit”. Per això, i “molt respectuosament”, considera que les consideracions de Camp i del director de projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, “no han estat encertades”. 

Les queixes concretes sobre les entrades que Andorra Turisme serveix als hotels s’inclou en un recull que està preparant la UHA. S’està “elaborant un llistat per recopilar totes les queixes que hem rebut dels nostres associats, entre elles el fet que els hotels disposaven d’entrades amb una visibilitat no tan privilegiada com les que s’oferien durant els dies anteriors i el mateix dia de l’espectacle a través de la pàgina web de venda directa, on els espectadors les podien comprar al moment, escollint la seva ubicació a la graderia, fet que explica l’augment del 14% de les vendes directes a través d’aquesta pàgina”.

D’altra banda, els hotelers reclamen una major cooperació amb Andorra Turisme. “El nostre sector ha fet una gran reconversió en els darrers anys i considerem que les nostres aportacions poden ser positives. De fet, la Unió Hotelera ja treballa conjuntament en diversos àmbits de l’administració pública per tirar endavant diversos projectes (immigració, educació...) i desitjaria també poder-ho fer amb Andorra Turisme” per poder solucionar algunes mancances, problemes o deficiències que s’hagin detectat, segons que el col·lectiu patronal indica en un comunicat.

Comentaris

Trending